Аригато, Токио. Градът, който живее в ХХII век“ на преподавателя

...
Аригато, Токио. Градът, който живее в ХХII век“ на преподавателя
Коментари Харесай

Премиера на „Аригато, Токио“ в Регионален исторически музей


„ Аригато, Токио. Градът, който живее в ХХII век “ на преподавателя от ПУ „ П. Хилендарски “ доцент доктор Атанас Владиков е на книжния пазар от началото на март

Издателска къща „ Хермес “ кани пловдивчани и посетители на представянето на книгата „ Аригато, Токио. Градът, който живее в ХХII век “ от Атанас Владиков. Събитието е на 21 март 2024г., четвъртък, от 18.00 часа в зала „ Съединение “ на Регионалния исторически музей в Пловдив (пл. „ Съединение “ №1).

Атанас Владиков е доцент по „ Европейска стопанска система “ във Факултета по стопански и обществени науки на ПУ „ Паисий Хилендарски “. Владее свободно британски и гръцки езици; употребява съветски, немски и арабски. Доц. доктор А. Владиков е член на Съюз на икономистите в България (СИБ) и има дейна публицистична и експертна активност в региона на европейската и интернационалната стопанска система, данъчното облагане, плановото и капиталовото консултиране и други Участвал е в създаването и реализирането на разнообразни проучвателен, просветителни и бизнес планове с обществено, частно и смесено финансиране. Преводач е на български език на книгата „ Прекариатът – новата рискова класа “ на проф. доктор Гай Стендинг от Англия.

Ето какво споделя създателят за книгата:

Написах актуалната книга, без да изисквам за пълнота. Написах я, тъй като културата на Япония ме е вълнувала още от детството ми, а методът на действие на нейните обществено-икономически механизми – като икономист по интернационалните стопански връзки. И смятам, че тя може да е пример за България.

В книгата направих опит да покажа и опиша на научнопопулярен език това, което имам като персонални наблюдения и схващане за тази страна. При писането се управлявах от концепцията както да предам правилно картината на актуалния метод на живот в Япония – такава, каквато я видях с очите си – въпреки че коректността изисква да подчертая, че аз главно видях Токио.

Днес към този момент има много книги на български език от разнообразни създатели за Япония; има доста хора, трениращи японски бойни спортове и практикуващи разнообразни японски изкуства. Има доста заведения за хранене, в които се сервира суши, вършат се фестивали на японската просвета. Но най-много – има интернет и човек може непосредствено да „ надникне “ в Страната на изгряващото слънце.

Нещо повече, уповавам се, че посредством тази книга читателят ще бъде предизвикан да потърси своя персонален икигай, т.е. – повода, заради която се е родил на този свят, повода, която осмисля персоналното му битие, обичай, развиване, триумф, отношение към Природата и взаимоотношения с другите хора.

Пожелавам на всички, които не са били в Япония – да я посетят най-малко един път в живота си!

Аригато, Токио!

Събитието се реализира с общителното домакинство на Регионален исторически музей – Пловдив и е с вход свободен!

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР