ърховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по информация в средства

...
ърховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по информация в средства
Коментари Харесай

Искат по 6 лв. за достъп до „Русалка - централен“ плаж

ърховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по информация в средства за всеобщо осведомление за ограничение на достъпа до морски плажове „ Русалка - бейби плаж “, „ Русалка - централен “ и „ Русалка - каяк “.

В осъществяване на акт на ВАП от министъра на туризма е открито нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, изразяващо се в ограничение на правото на жителите на свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове.

На нарушителя - комерсиално сдружение, е наложена имуществена глоба в размер на 5000 лева с наказателно разпореждане от 15.04.2020 година

В началото на м. август 2020 година, въз основа на нови данни от средство за всеобщо осведомление с източник кметът на община Каварна, ВАП още веднъж ангажира министъра на туризма с оглед осъществяване на ограничения за недопускане в нарушаване на закона на ограничение правото на жителите на свободен и безвъзмезден достъп до морските плажове или установяване такси за това.

Понастоящем ВАП е осведомена от министъра, че е открито, че за моторни транспортни средства достъпът е стеснен посредством преграда, като за същите се събира такса за прилагане на паркинг, оповестиха от прокуратурата.

За достигането до посочените морски плажове обаче се изисква възнаграждение на така наречен „ гривни” против 6 лева за численост и едвам тогава жителите се позволяват към плажовете.

В рамките на комплекса е сложена табела, от чийто текст се схваща, че против куверт на стойност 6 лева, на човек, на посетителите се дава използването на цялата алейна инфраструктура на селището и използването без в допълнение възнаграждение на плажни такъми.

За осъществената инспекция длъжностните лица от министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е прибавен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за „ гривни “.

С оглед откритото ВАП е известена, че Министерството на туризма в най-кратки периоди ще предприеме дейности по ангажиране на административно-наказателна отговорност по отношение на същото комерсиално сдружение за ограничение на безплатния достъп на жителите до морски плажове „ Русалка-бейби плаж “, „ Русалка-централен “ и „ Русалка-каяк “, както и по повод слагането на плажни такъми на неохраняеми морски плажове без право на това.

От ВАП се изисква спомагателна информация в последната тенденция от министъра на туризма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР