АрхивСпоред повечето експерти най-големият проблем е несигурността – никой не

...
АрхивСпоред повечето експерти най-големият проблем е несигурността – никой не
Коментари Харесай

Работещите в туризма са притеснени от по-продължителна криза в сектора

 Архив
Според множеството специалисти най-големият проблем е несигурността – никой не знае по кое време ще може изобщо да се мисли за действителен сезон.

Илин Димитров, ръководител на Варненската туристическа камара разяснява: " Най-големият проблем ще стане, в случай че тази рецесия продължи и ние не успеем да влезем в деен сезон, ние чакаме той да стартира към началото на юни, тъй като са анулирани ранни записвания ".

Екскурзоводите в България са към 1400 души и те имат претовареност единствено през лятото.

" Ако загубим 30-40 % от тях, така и така сме на сериозния най-малко. Същото приказваме за аниматорите – могат на доста други места да работят. И по този начин ние ще понижим качеството на така и така проблематичния ни артикул, ние сме на границата с фрагментите сега ", счита Димитров.

Ако изобщо има туристически сезон, може да няма фрагменти за него, безапелационни са от Българската асоциация на пицарите.

Анатоли Колев, вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите споделя: " Бяхме почнали един план за фрагменти, напълно в областта на туризма за Черноморието, и ние затворихме. Реално за тази година към този момент нямаме опция да образоваме фрагменти. Аз персонално чакам вредите да бъдат големи за туризма като цяло в международен мащаб. Може би по-организираните страни ще имат по-големи вреди, само че по-бързо ще се съвземат, тъй като техните мащаби са по-големи, когато ти живееш ден за ден и разчиташ на месечната си заплата, доста мъчно ще преодолееш такава компликация да нямаш месец-два доходи ".

За възобновяване на туризма у нас може да се мисли някъде след началото на второто полугодие, и това е оптимистичният вид.

Павлин Косев, ръководител на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация разяснява: " Със сигурност чакаме някакви взаимни отстъпки и облекчения, ние чакаме някаква подадена ръка от страната, от общината, и ние ще понесем някакви загуби, личният състав също схваща и е подготвен, на компромис от негова страна. Но се надяваме, както всички други рецесии сме преодолявали, да я преодолеем, да сме усмихнати, малко по-позитивно мнение да имаме към бъдещето, към туризма, към живота – животът не свършва, тъй че дано да сме малко по-позитивни ".

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР