, архивМинистерството на земеделието е направило проучване и то показало,

...
, архивМинистерството на земеделието е направило проучване и то показало,
Коментари Харесай

Отварят държавни магазини с нови цени

, списък

Министерството на земеделието е направило изследване и то посочило, че хората имали предпочитание за разпространяване на подобен тип магазини, съобщи служебният министър на земеделието

Служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че е " планувано " да се построи държавен хранителен магазин, който да продава разнообразни артикули и на държавни, и на частни предприятия.

" Имаме партньорство с държавно сдружение, което е в границите на Министерството на земеделието. Планирано е да се построи един огромен магазин – там, където беше ресторантът в Министерството на земеделието. Той ще е хранителен магазин, който ще продава артикули освен на „ Ел Би Булгарикум “, само че и на университетите, и на редицата държавни предприятия, както и на частни. Нищо не пречи тази самодейност да бъде разширена в други градове ", съобщи Гечев в изявление за Българска национална телевизия в сряда, предава Actualno.

Той добави, че Министерството на земеделието е направило изследване и то посочило, че хората имали предпочитание за разпространяване на подобен тип магазини.

Това е следващата противоречива концепция на служебния кабинет за битка против високите цени на питателните артикули - след основаването на уебсайт, следящ цените, и лансирания от министъра на стопанската система Никола Стоянов " таван на надценката ".

Гечев отбрани тези ходове на служебната власт. " Мисля, че държавното управление потвърди, че взе ужасно доста ограничения. Сайтът е единствено една дребна част от цялото нещо. Започнахме първо с изсветляване на казуса, направихме инспекции за нелоялни търговски практики за редица от веригите. Стартирахме осведомителна акция ", сподели той.

" Ние, от служебния кабинет, и да желаеме, не можем да наложим таван на цените, това не е допустимо по законодателство. Има огромна разлика сред таван на надценката и таван на цените ", добави Гечев.

" Следващата седмица ще бъде импортиран повсеместен план на закон, в който ще написа много положителни неща, в това число модел за надзор на надценките. Ще предложим да вземем за пример 1 или 2 продукта от категория артикул, да кажем - сирене, да са на закрепена цена ", даде образец той.

" Чакайте изненади. Работим дружно с Министерство на стопанската система по разширение на предлагането в разнообразни други магазини по-широко в страната на артикули на " Ел Би Булгарикум ". Ще се работи за закрепени цени на млечните им артикули ", съобщи министърът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР