Архитектурното студио BIG ще изгради 44-метрово филмово студио в Куинс,

...
Архитектурното студио BIG ще изгради 44-метрово филмово студио в Куинс,
Коментари Харесай

Първото вертикално филмово студио в света строят в Ню Йорк

Архитектурното студио BIG ще построи 44-метрово кино студио в Куинс, Ню Йорк.

Това ще бъде „ първото отвесно кино студио в света “, оповестява DeZeen.

Студиото за филми и телевизионни артикули с повърхност от 70 606 квадратни метра, което получи позволение за обмисляне предходната година, ще бъде издигнато за основаната в Ню Йорк компания Wildflower Ltd.

Тя си сътрудничи по плана с американския артист Робърт де Ниро, неговия наследник и брокер на недвижими парцели Рафаел де Ниро и американския кино продуцент Джейн Розентал.

Многоетажното кино студио на BIG ще се трансформира в „ първото особено построено индустриално звукозаписно студио “ в града и „ първото отвесно кино студио в света “, когато бъде приключено през 2023 година
View this post on Instagram
A post shared by Urbanize NYC (@urbanizenyc)

Структурата ще съдържа 11 студийни модула, отвесен превоз, както и индустриална част, която включва стаи за атрибут, съблекални и механически зони. Сградата ще бъде облицована със сглобяеми бетонни панели, всеки от които ситуиран под ъгъл, с цел да се сътвори геометричен тип.

Двойка тераси ще подчертаят фасадата и ще обезпечат на студиата естествена дневна светлина, достъп до близкия бряг, както и панорама към силуета на Манхатън. Сградата ще разполага с повърхност за паркиране и товарно-разтоварни действия, ситуирани под филмовите студия, до момента в който на покрива ще са позиционирани слънчеви панели.

„ Решени сме да създадем кампус за основаване на наличие от международна класа в Куинс “, споделя ръководещият сътрудник на Wildflower Ltd Адам Гордън.

Очаква се Wildflower Studios да бъде приключено в края на 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР