Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала

...
Архитекти и строителни работници стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала
Коментари Харесай

Стабилизираха повредената структура на катедралата „Нотр Дам”

Архитекти и строителни служащи стабилизираха структурата на емблематичната парижка катедрала „ Нотр Дам” четири дни откакто тя бе развалена при гигантския пожар в понеделник. Това съобщи Асошиейтед прес, като се базира на пожарната във френската столица.
Огненото злополучие в „ Нотр Дам ” се оказа златна мина за търговците Всичко, обвързвано с катедралата, се купува като топъл самун от туристите
Нейният представител Габриел Плюс сподели, че към този момент няма риск от сриване на стените на църквата. Пожарникарите са охладили стените и отломките от покрива в катедралата и към този момент няма „ горещи точки” в постройката.

„ Цяло знамение е, че катедралата към момента се държи и че всички реликви бяха спасени”, съобщи Плюс.

Разследващите пожара считат, че той се дължи на случайност и изследват многочислени фактори, които може да са съдействали за неговото лумване, отбелязва АП. За най-вероятна причина се счита късо съединяване.
Реконструкцията на " Нотр Дам " ще се забави заради липса на експерти Правителството към този момент разгласи интернационален конкурс за възобновяване на храма
На фона на положителните вести за „ Нотр Дам”, обявени от представителя на пожарната, енориашите в фамозната катедрала отпразнуваха Разпети петък в близка черква. Те се помолиха за повредения архитектурен шедьовър и отпразнуваха спасяването на избавените реликви, измежду които е и тръненият венец на Исус Христос.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР