Архимандрит Дионисий е с наложена забрана за извършване на богослужения,

...
Архимандрит Дионисий е с наложена забрана за извършване на богослужения,
Коментари Харесай

Св. Синод се разграничи от архимандрид Дионисий, забраниха му да извършва богослужения

Архимандрит Дионисий е с наложена възбрана за осъществяване на богослужения, против него се води църковно-наказателно дело и не може да е изразител на мнения на Светия Синод. Това подчертаха през днешния ден от пресцентъра на православното изповедание.

Повод за това изказване е присъединяване на архимандрит Дионисий в антиправителствените митинги и зачестилите му обществени изяви и изявления по политически тематики в медийното пространство.

От Св. Синод са безапелационни, че архимандрит Дионисий не е и не може да бъде изразител на мнения на Българския патриарх и Светия Синод на Българската православна черква - Българска патриаршия. Всички изявления, дейности и апели на архимандрит Дионисий да се смятат за негово частно мнение, което по никакъв метод не показва позицията на Българската православна черква.

От там показват още, че формалните документи и позиции на Българската православна черква се разгласяват в формалния уебсайт на Светия синод.

Припомняме, че през 2016 година архимандрит Дионисий беше освободен от поста предстоятел на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ след рецензии за нарушавания на канона (заря за Великден, опит за въвеждане на входна такса за туристи и т.н.) и замяна на обвинявания за финансови злоупотреби с други свещеници от храма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР