Археолози се натъкнаха на фабрика за вино, датираща от времето

...
Археолози се натъкнаха на фабрика за вино, датираща от времето
Коментари Харесай

Откриха фабрика за вино от времето на Асирийското царство

Археолози се натъкнаха на фабрика за вино, датираща от времето на Асирийското царство, предава Франс прес. Освен това са били открити монументални релефи на изображения на асирийски царе, властвали преди 2700 години, добавя БНР. Релефите са били изсечени по стените на напоителните канали във Файда, в Северен Ирак, дълги съвсем девет километра.

Изображенията демонстрират асирийски богове, царе и жертвени животни. Релефите са високи два метра и са ситуирани на плочи с широчина пет метра, описаха от взаимният екип археолози от Департамента по антики в Дохук и техни сътрудници от Италия. Даниеле Моранди Буонакоси - член на интернационалния екип - сподели, че " сходни релефи са били откривани и на други места в Ирак и най-много в Кюрдистан, само че никои от тях не са с такива размери ".

Освен това, в Кинис, покрай Дохук, екипът е разкрил изсечени в канара огромни басейни, които са били употребявани за комерсиално произвеждане на вино по време на ръководството на Сенахериб, в края на VIII - началото на VII век прочие Хр.

Тези басейни са първите сходни, които са открити в Ирак. Били са открити четиринадесет съоръжения, употребявани за сплескване на гроздето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР