Археолози са завършили анализите на 600-годишния скелет, открит миналата година

...
Археолози са завършили анализите на 600-годишния скелет, открит миналата година
Коментари Харесай

Скелет под училище е на екзекутиран пират

Археолози са приключили анализите на 600-годишния скелет, открит предходната година под площадката на начално учебно заведение в Единбург, Шотландия. Учените считат, че това са останките на корсар или различен тип нарушител, който е обесен на околните пристанищни докове.

Първоначално се е считало, че скелетът е от бронзовата ера, тъй като е открит наоколо до 4000-годишни части от глинени съдове. Но въглеродният разбор посочил, че индивидът е умрял на 50-годишна възраст и е живял сред XVI и XVII век. Лицевата реорганизация на екзекутирания е дело на криминалистичен художник, който работил взаимно с археолозите.

Училището е най-старото в града и се намира наоколо до пристанищните докове на Нюхевън, където в предишното имало бесилки за екзекутиране на пирати, наказани вещици и всевъзможни нарушители като цяло. Това е и повода археолозите да считат, че откритият скелет е принадлежал на корсар, който след екзекутирането си, е бил изхвърлен в близката дупка.

Строежът на пристанището в Нюхевън е почнал през 1504 година по заповед на крал Джеймс IV. Целта на пристанището е била да побере тогавашният максимален транспортен съд в Европа – Великият Майкъл. Каравелата на Кралските военноморски сили на Шотландия била прекомерно огромна, че да бъде издигната на друго пристанище.

Повече за историята към езкекутирания корсар можете да научите в Древните.

Ancient Origins

 

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР