Археолози откриха четири римски меча и оръжие с дръжка, известно

...
Археолози откриха четири римски меча и оръжие с дръжка, известно
Коментари Харесай

Откриха антични мечове в израелска пещера

Археолози откриха четири римски меча и оръжие с ръкохватка, известно като пилум, датиращо от преди 1900 години в пещера покрай брега на Мъртво море в Израел, съобщи CNN.

Рядкото укритие с оръжия е открито в естествения резерват Ен Геди, непокътнато в дървени и кожени ножници, съгласно изказване за пресата на Израелската работа за антики. „ Намирането на един меч е необичайност, а цели четири е фантазия! Потъркахме очи, с цел да повярваме “, споделиха откривателите. Оръжията евентуално са били военна плячка , взета от римската войска от юдейските бунтовници, съгласно създателите на изследователска публикация, оповестена в книгата „ Нови проучвания в археологията на Юдейската пустиня: Сборник на документи “.

Първото доказателство са пилумът и части обработено дърво, които се оказаха ножници. Те бяха открити инцидентно в изолирана и недостъпна пещера на скали от археолози, учещи фрагментарен надпис с мастило върху сталактит. По-нататъшното следствие разкрива четири меча " в съвсем недостъпна пролука на горното равнище на пещерата ", се споделя в изказването.

„ Изключително добре непокътнатите “ мечове са открити дружно с части кожа, дърво и метал. Три от мечовете имаха стоманени остриета в дървени ножници и бяха с дължина 60-65 сантиметра. Четвъртият беше дълъг 45 сантиметра.

„ Скриването на мечовете и пилума в дълбоки пукнатини в изолираната пещера северно от „ Ен Геди “ загатва, че оръжията са били взети като плячка или от бойното поле и преднамерено скрити от юдейските бунтовници за повторна приложимост “, сподели Ейтан Клайн, един от шефовете на плана за проучване на пустинята на Юдея. „ Очевидно бунтовниците не са желали да бъдат хванати от римските управляващи да носят тези оръжия. Тепърва започваме изследването на пещерата и откритото в нея укритие с оръжие, за да се опитаме да разберем кой е имал мечовете и къде, по кое време и от кого са били създадени “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР