Архангелите са религиозни фигури, за които се разказва в редица

...
Архангелите са религиозни фигури, за които се разказва в редица
Коментари Харесай

Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?

Архангелите са религиозни фигури, за които се споделя в редица митологични и религиозни текстове. Те се считат за могъщи ангели, които са надарени с висша мощ за извършване на житейски задачи.

Архангелите още се считат за посланици на Бога. Тяхната роля е да изпращат послания от висшата религиозна мощ към индивида. Архангелите извършват разнообразни задачи на земята в услуга на човечеството и укрепването на положителното във Вселената. Мисиите и функционалностите на архангелите се поясняват друго съгласно другите религии, култури и обичаи.

Ето кои са архангелите и какви са техните задачи:

Архангел Гавраил

Архангел Гавраил е пратеникът на Бога или още, изпращачът на известия. Той постоянно се асоциира с ангелите, които предават значими известия от Бога на човешкия свят. В християнската традиция, той е прочут с оповестяването на раждането на Иисус Христос и неговото Възкресението. Гавраил също се свързва със съпровождането на душите на умрелите към отвъдния свят.

Архангел Михаил

Архангел Михаил се счита за най-могъщия и известен архангел. Името му на иврит значи " Кой е като Бог? " и постоянно се изобразява като пълководец на небесната войска. Неговата съществена задача е да пази и да съставлява положителното против злото, да се бори със зли сили и демони и да поддържа вярващите хора в техните духовни борби. Той се свързва със силите на правораздаването и справедливостта..

Архангел Уриил

Архангел Уриил е посланикът на знанието и мъдростта. За него се счита, че оказва помощ на хората в търсенето на духовна култура и схващане на Божиите проекти. Уриил също се асоциира с естествените феномени и се има вяра, че управлява природата и детайлите.

Архангел Рафаил

 Архангел Рафаил

Архангел Рафаил се свързва с лекарството и изцелението на индивида. Името му на иврит значи " Бог изцелява ". Той се счита за ангел-лекар и се има вяра, че оказва помощ на хората в тяхното физическо и духовно излекуване. В християнската традиция архангелът постоянно се загатва във връзка със свещените води и изцелителни обреди.

Архангел Ханаел

Архангел Ханаел е обвързван с любовта и брака. Вярва се, че той оказва помощ на хората в търсенето на духовната и човешка любов. В някои обичаи, Ханаел също се асоциира със земеделието и растителността.

Архангел Чамуел

Архангел Чамуел се свързва с хармонията, спокойствието и салдото във Вселената. Вярва се, че той оказва помощ на хората в решаването на спорове и търсенето на вътрешен мир. Той е и ангел на милосърдието и прошката.

 Архангелова задушница Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева

Вижте още:

- Едгар Кейси за ангелите и архангелите;

- Традицията на Архангелова Задушница.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР