Арх. Цветомир Павлов завършва магистърска степен по Обществени сгради в

...
Коментари Харесай

Цветомир Павлов: Офисът ще се превърне в място за срещи и пряка интеракция на служителите

Арх. Цветомир Павлов приключва магистърска степен по " Обществени здания " в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София през 2011 година Веднага след дипломирането си дружно с арх. Мила Иванова основават своя лична процедура - Cache Atelier. През първите години студиото се занимаваше с разнообразни действия, свързани с публичната среда. От 2015 година главният фокус на Cache Atelier е основаването на въодушевяващ и здравословен дизайн на работното място. За последните 6 години то изпълнило 45 плана за офис среда в България, Австрия, Испания, Дубай. Сред клиентите му са компании от ранга на Paysafe, Progress, Financial Times, Novartis, Stars Group, GVC. Арх. Павлов ще взе участие в спорен панел на уебинара на " Капитал " и " Кариери ". Събитието ще се организира на 23. април и е втората цифрова среща от серията. Форматът е правоприемник на утвърдилия се във времето HR&Leadership Forum и включва няколко мастъркласове и цифрови полемики, предхождащи огромната хибридна конференция на 28. октомври. Cache Atelierе относително младо архитектурно бюро в офис сегмента, само че се наложи извънредно бързо, привличайки водещи компании катоProgress, Siteground, Paysafe, Campus Xи Еконт.Какво ви отличава най-силно от останалите студиа в България и какво е особеното във вашия метод и схващане за дизайн?
На първо място бихме показали обезпечаването на цялостна услуга, която покрива всички аспекти от построяването на ново работно пространство за клиента. Предпроектното изследване е толкоз значимо, колкото и построяването на самия план. В множеството случаи оказваме помощ на фирмите с съвещания още с избора на нова локация (сграда), освен в смисъла на пространство и неговите физически и механически параметри, само че и в аспекта на разположението и връзките с останалите градски детайли - превоз, досегаемост, зелени площи, непосредственост на услуги и зони за спорт и рекреация. За чиновниците към този момент офисът напуща физическото пространство и е значимо по какъв начин той се съотнася с останалите детайли от живота им. След като сме се спрели на нова локация благодарение на наши сътрудници - експерти в региона на Design Thinking и логиката на психиката учим в елементи бизнеса на клиента и навиците на чиновниците.

Tака можем да предложим точното решение, което ще дава отговор на функционалните условия на връзките сред отделите и работещите в самия офис и в това време да дава отговор на потребностите на самите хора като динамичност на работно всекидневие. Готови решения нямаме - за всеки план подхождаме с отворено схващане, с цел да намерим точния вид за всяка компания. Интересно е, че те в никакъв случай не са идентични и във всеки план има нещо неповторимо, което е произлязло точно от характерните предпоставки, защото всяка компания е друга. От чисто архитектурна позиция и ръководство на плана направляваме и държим ние да дефинираме и да следим за осъществяването на всеки подробност, материал и система, който се влага - по този начин можем да сме сигурни, че оправдаваме доверието на клиента и крайният резултат ще е подобен, какъвто чакат фирмите, избирайки ни за сътрудник.

На второ място бихме показали опита, който натрупахме през последните години. Cache atelier съществува към този момент 10 години, като през последните 6 от тях фокусът ни е ориентиран точно към построяването на офис пространства. За тези 6 години работихме по 45 плана за работна среда за 24 компании от разнообразни сфери - IT, фармация, финанси, реклама и медии, медицински услуги, строителни и капиталови компании. Именно работата с друг вид бизнес ни изправя пред нови провокации във всеки план и нови проблеми, на които търсим решения. Познаваме към този момент процеса и пазара извънредно добре и можем да предложим гъвкави решения за всеки план според от потребностите му, бюджета и условията.

И на трето, само че не последно място за нас е значимо да има единение на функционалност и визия във всеки план. Като тук даваме превес на функционалността. С нея в никакъв случай не вършим взаимни отстъпки - преди всичко за нас е да предложим добре работещо пространство, което посреща потребностите на компанията, предлага здравословна работна среда - от страна на звучност, баланс на естествено и изкуствено осветяване, ергономичност. Това е базата, на която стъпваме. От образна позиция постоянно залагаме на обща идея, която да се усеща във всеки подробност - от рецепцията до ориентационната система в пространството, чиито детайли се обмислят и основават напълно inhouse в студиото ни. Смятаме, че всяко пространство би трябвало да споделя история, която го прави неповторимо и отличаващо се.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР