Арестуваният след трагедията с туристическо корабче в река Дунав капитан

...
Арестуваният след трагедията с туристическо корабче в река Дунав капитан
Коментари Харесай

Арестуваният за инцидента в Дунав капитан на кораб участвал и в друга катастрофа

Арестуваният след нещастието с туристическо корабче в река Дунав капитан на круизен транспортен съд е взел участие и в различен сходен случай, заяви Би Би Си.

 © БГНЕС
28 души починаха, откакто круизен транспортен съд блъсна по-малък туристически съд в Будапеща на 29 май.

Капитанът на кораба, 64-годишният украинец Юрий С. от Одеса беше задържан по съмнение, че е провокирал съдбовната злополука.

Прокуратурата разгласи, че той е забъркан и в различен случай, при който обаче няма потърпевши. Той е станал през април в Холандия. Плавателният съд бил на същата компания, която е притежател на круизния транспортен съд, взел участие в конфликта в Будапеща.

Холандски медии разгласиха фотоси след конфликта на 1 април, от които се виждат съществени вреди по кораба, ръководен от Юрий С. Съобщава се за леко потърпевши пасажери.

Катастрофата на 29 май беше най-тежката в Дунав от повече от 50 години. На потъналото туристическо корабче бяха най-вече посетители от Южна Корея. Досега са открити телата на 17 от тях, а 11 не престават да се водят в неопределеност.

Юрий С. отхвърля да е направил нещо неправилно. Прокуратурата го упреква, че е изтрил данни от мобилния си телефон незабавно след конфликта, като не е ясно дали са били свързани с случая.
 Повдигнаха обвинявания на капитана на кораба, провокирал случая в Будапеща Повдигнаха обвинявания на капитана на кораба, провокирал случая в Будапеща
Продължава следствие към корабокрушението в река Дунав край Будапеща, при което починаха седем души и други 21 са в неопределеност. Капитанът на пот...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР