Арестуването на чужденци и повдигането на обвинения е част от

...
Арестуването на чужденци и повдигането на обвинения е част от
Коментари Харесай

Владимир Чуков за арестите в Турция: Сплашват симпатизанти на кюрдите

Арестуването на чужденци и повдигането на обвинявания е част от политиката на Турция по отношение на две сирийски кюрдски организации, които тя счита за терористични.

Това изясни пред bTV арабистът проф. Владимир Чуков.

Той разяснява случая с двете българки, арестувани в турския курорт Дидим, дружно с английски жител. В четвъртък вечерта и петък двете дами – майка и щерка, бяха поредно освободени. Дъщерята – Мира, обаче е с мярка за неотклонение „ Подписка “ и ще бъде съдена по бързата процедура за разпространяване на антидържавна агитация на терористична организация.

Британецът – Джо Робинсън, е някогашен английски боец, който се е сражавал на страната на кюрдска милиция против „ Ислямска страна “ в Сирия. Той е упрекнат в тероризъм. В обществените мрежи Мира и Джо са демонстрира ли благосклонностите към кюрдската идея.

Турската страна сложи в листата на терористичните организации двете сирийски кюрдски придвижвания – Партия на демократичния съюз и Частите за национална отбрана в края на 2014 година – началото на 2015 година и в този момент се пробва да в профил, да сплаши всички евентуални техни членове и симпатизанти, сподели Чуков.

Това е метод, метод за заплашване на всички, които се включват в дейностите им, в това число посредством разпространяване на концепциите на тези две сирийски кюрдски организации. Всъщност това е част от политиката на Турция във връзка с тези две организации, разяснява арабистът.

Чуков напомни, че преди 3 – 4 месеца турските управляващи са задържали словенско семейство, обвинявайки го в благосклонности към кюрдските милиции, само че след известно време бяха пуснати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР