Арестуваната за трафик на бежанци координаторка на Национален фронт за

...
Арестуваната за трафик на бежанци координаторка на Национален фронт за
Коментари Харесай

Арестуваната за трафик на бежанци Анелия Велева проговори пред bTV

Арестуваната за трафик на бежанци координаторка на Национален фронт за избавление на България Анелия Велева проговори особено пред bTV.

Тя твърди, че зад задържането й стоят политически нападки, които имат за цел за опетнят името на Валери Симеонов. С нея се срещна Мариета Николаева.

Трудно убеждаваме Анелия да застане пред камера. Твърди, че е претърпяла огромен стрес и е душевен изтощена. Отказва да приказва за задържането си, с цел да не пречи на следствието.

– Обвинена сте в трафик на бежанци.
– Аз съм почтена.

– Задържани сте с още петима души с три коли на автомагистралата.
– Единствено познавам в " Ауди А3 ", в което се возехме, е мъжът ми и негов другар. Мисля, че няма нищо нелегално, всички сме български жители.

Велева твърди, че не познава задържаните от другите коли с бежанците.

„ Това е нейно право. Към сегашния миг аз смятам, че е и нейна защитна позиция също ", съобщи прокурорът по делото Елка Каранинова.

– Категорично свързани ли са колите, в които са били Анелия Велева?
– Определено.

Анелия Велева е била кандидат-депутат и претендент за кмет на Костинброд, подкрепяна от НФСБ.

– Подадох заявление в политическа партия НФСБ да се отдръпва, тъй като не желая да спекулират в медиите с партията и също по този начин с името на господин Валери Симеонов, съобщи Велева.

– Вие напуснахте или бяхте изключена?
– Не съм била изключена, аз подадох заявление. Считам, че всички тези медийни изяви са тъкмо заради тази причина, тъй като партията е в ръководството.

– И се оказва в един миг, че до момента в който патриотите желаят да градят стени и огради против бежанците, техен приближен човек обслужва бежанци.
– Е почтена по случая.

Прокуратурата ще апелира освобождението на Анелия Велева. Съдът я освободи, защото не откри безапелационни доказателства, че е съпричастна към закононарушението. Другите петима останаха зад решетките.

За трафик на хора законът планува от 1 до 6 години затвор. Именно НФСБ беше основател за по-тежки санкции за това закононарушение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР