Арестуван е предполагаемият организатор на канала за нелегални мигранти, свързан

...
Арестуван е предполагаемият организатор на канала за нелегални мигранти, свързан
Коментари Харесай

Арестуваха организатора на схемата с мигрантите

Арестуван е хипотетичният уредник на канала за незаконни мигранти, обвързван с злополуката на „ Тракия ”. Той е арестуван край Велинград. Установено е, че се е движил с пилотната кола.

Малко по-късно бе открит и втория бус с мигранти край Перник. Той е открит празен, пасажерите в него се търсят. Изоставеният бус и авариралият от тази заран са се движили по автомагистралата. 

Предполагаемият трафикант се е движел с пилотна кола, зад която са карали два буса с мигранти, единият от тях авариралият. В началото на годината за притежателя на буса е било открито, че има транспортно средство, с което са прекарвани бежанци.

Мигрант почина, а други 32 афганистанци бяха ранени при катастрофа на автомагистрала " Тракия ". Инцидентът е станал с товарен микробус, пренасящ 46 нелегални мигранти. Той е спукал гума и е аварирал на автомагистралата в 5 часа тази нощ. Пътна полиция установи, че става дума за голям брой ранени мигранти и на място са изпратени 6 линейки. Водачът на авариралия бус, евентуално пакистански жител, е избягал и се търси, оповестиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Движението на автомагистралата не е спряно.

Двама от потърпевшите са в по-тежко положение, само че без загуба на схващане. Дете на 11 година е настанено в реанимация. Друго дете е с фрактура на бедрото, следва да бъде оперирано, заяви здравният министър Асен Меджидиев. Няма пациенти с заплаха за живота. Меджидиев заяви, че в лечебните заведения са докарани 30 мигранти, 4 от тях към този момент са пуснати. Ранените са с с фрактури на крайници и ръце, гръдни контузии, строшен прешлен и др. 

Първоначално бе оповестено, че случаят е станал при опит за прекъсване на два буса, в които са пътували незаконни мигранти от Афганистан, и че единият от тях не се е подчинил и е бил преследван. Такова гонене не е имало, обясниха от Министерство на вътрешните работи. Пътна полиция е реагирала на сигнал за аварирал бус. Имало е втори бус, също с към 50 мигранти, той е бил спрян по-рано през нощта, само че към този момент няма връзка сред двата случая.

Причината за случая е гръмнала гума, след което лидерът е изгубил ръководство и бусът се е блъснал няколко пъти в мантинелата. Шофьорът е избягал от мястото на злополуката, към момента се открива неговата идентичност, сподели окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов на брифинг. По първични данни той е непознат жител.

Групата мигранти е пристигнала преди пет дни от Турция и към момента не е платила на трафикантите, описа пред Би Ти Ви един от пътувалите в микробуса - 16-годишният Кадир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР