Арестуваха последния жив нацист. С тази новина гръмнаха медиите зад

...
Арестуваха последния жив нацист. С тази новина гръмнаха медиите зад
Коментари Харесай

Извънредно от Ню Йорк: Закопчаха последния жив нацист, Тръмп в основата на ареста

Арестуваха последния жив нацист. С тази вест гръмнаха медиите зад океана. По данни на ABC News имиграционни и митнически сътрудници са закопчали 95-годишният Який Палий. Предполага се, че той е последният жив нацистки помощник, работил в трудовите лагери на Хитлер.

Палий е бил задържан в дома му в Куинс, Ню Йорк, а задържането му е станало персонално по заповед на американския президент Доналд Тръмп.


Последният жив нацист е бил депортиран в Германия, прецизират още американските медии.

Служители на министерството на правораздаването прецизират, че той е служил като въоръжена защита в лагера на гибелта в нацистка окупирана Полша. След края на войната той тръгнал да бяга в Съединени американски щати излъгал американските имиграционни чиновници за ролята си в тези зверства.

От американското министерство на правораздаването демонстрираха и фотография на младия Який Палий от досието му като надзирател на нацистките лагери.


ABC News популяризира и видео, което демонстрира по какъв начин управляващите извеждат Палий от вкъщи му. От фрагментите се вижда, че 95-годишният мъж е изнесен на носилка от вкъщи му.

.@ABC EXCLUSIVE: The last Nazi collaborator deported -- ABC News was there as ICE agents wheeled 95 year old Jakiw Palij from his New York home: https://t.co/OmHJYmyw5V@tarapalmeri reports. pic.twitter.com/2SDW3tzgvY
— Good Morning America (@GMA) 21 август 2018 година „ Президентът Тръмп поздравява дейностите на администрацията му, изключително дейностите на ICE, за отстраняването на този боен нарушител от територията на Съединени американски щати “, се споделя в известия на Министерство на правораздаването.

Каква ще е ориста на Палий след депортацията му в Германия към момента не е ясно.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР