Арестуваха осем души от Шумен на възраст от 17 до

...
Арестуваха осем души от Шумен на възраст от 17 до
Коментари Харесай

Разбиха група, продавала фалшиви дипломи за средно и висше образование

Арестуваха осем души от Шумен на възраст от 17 до 48 години за правене и продажба на подправени дипломи за приблизително и висше обучение, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Разследването стартира преди два месеца, когато служители на реда се показват за евентуални клиенти.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Обявите за неистинските документи били оповестени в интернет с посочен за връзка телефон и имейл адрес. Фалшификаторите обяснили, че имат лоби в Министерството на образованието и науката и че след възнаграждение на съответната сума, документът ще бъде узаконен и вписан в указател.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Цената на тапия за приблизително обучение варирала от 1500 до 1800 лева, а за висше – от 2000 до 2500 лева Около 60 души са се възползвали от услугите им.

В хода на следствието са обискирани жилищата на обвинените фалшификатори. На един от адресите е открита компютърна, сканираща и печатна техника, голям брой магнитни носители и бланки за удостоверителни документи.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
В друго жилище, населявано от 47-годишния престъпно проявен за хазартна активност и обири мъж и 17-годишния му наследник, е открита подправена персонална карта, употребена за пращане на документи и приемане на парична сума от натрапен платеж. Открити са и 42 грама канабис.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
От останалите адреси са конфискувани портативни компютри, мобилни апарати. Иззети са над 30 дипломи за приключено приблизително и висше обучение. Продължава издирването на останалите, които са придобили неистинен документи за приключено обучение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР