Арестуваха мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон,

...
Арестуваха мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон,
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, планирал да се взриви във Вашингтон

Арестуваха мъж, който е желал да се взриви във Вашингтон, с цел да притегли публичното внимание към политическите си възгледи.

56-годишният Пол Розенфелд бе арестуван във вторник край дома си в щата Ню Йорк, съобщи през вчерашния ден прокурор Джефри Берман.

При изработен обиск в дома му е открито близо 90-килограмово самоделно взривно устройство.

Стреляха по американското посолство в Анкара

Заподозреният призна, че е желал да се взриви на Националната алея - известната еспланада, свързваща мемориала на президента Ейбрахам Линкълн и Конгреса на Капитолийския рид.

Той е възнамерявал да го направи на 6 ноември, деня на междинните избори.

Розенфелд не е имал желание да нарани различен човек, с изключение на себе си.

New York man allegedly made 200-pound bomb and planned to blow himself up in Washington, D.C. on Election Day, according to federal prosecutors; Paul Rosenfeld hoped to draw attention to his political beliefs, authorities say https://t.co/O5ORPI9awX pic.twitter.com/R4MYRi7kXk
— CBS Evening News (@CBSEveningNews) 11 октомври 2018 година
С планувания акт той е желал да притегли публичното внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави посредством мятане на чоп.
Той е упрекнат в разработване на нелегално взривно устройство и за преместване на експлозив сред щати. Всяко от двете обвинявания се санкционира с по 10 години затвор.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР