Арести във Варна за купуване на гласове. Акцията на полицията

...
Арести във Варна за купуване на гласове. Акцията на полицията
Коментари Харесай

Арести във Варна за купуване на гласове

Арести във Варна за пазаруване на гласове. Акцията на полицията почнала тази заран в морския град. Униформените всеобщо тарашат парцели в ромската махала „ Максуда ”.

Обиски има и в цялата области. Само на един от адресите към този момент има петима арестувани. Те са упрекнати с изключение на за нарушение на политическите права на жителите, а също и за разпространяване на опиати.

В  провадийско село е задържан още един човек за пазаруване на гласове.
В Министерство на вътрешните работи към този момент има стотици сигнали

Почти 150 сигнала за пазаруване на гласове в Министерство на вътрешните работи. Това е информацията сега в министерството, сподели отрасловият министър Калин Стоянов.

Има сигнали за пазаруване на гласове освен на откритата телефонна линия, а и оперативни данни.

“До момента сигналите са 147, като 82 от тях са във връзка с пазаруване на гласове, към 50 има за нарушавания на изборното законодателство, също по този начин има и за корпоративен избор ”. Това Калин Стоянов.

Успоредно с това имаме формирани досега 10 досъдебни производства. Характерното в тази ситуация е, че по едно от тях – в област Ямбол се работи, в изискванията на бързо произвеждане, сподели Стоянов.

Вътрешният министър сподели, че има и арестувани. По отношение на случая с задържания за пазаруване на гласове шеф на Дирекция „ Местни налози и такси ” в Несебър, Стоянов уточни, че материалите са докладвани и следва да бъде повдигнато обвиняване.

Имаме информация, че са забъркани и други лица, надлежно и осъществени и други, най-вече корупционни нарушавания, сподели той.

За корпоративния избор Стоянов означи, че притежатели на огромни компании и предприятия  „ просто поучават своите чиновници да гласоподават за избрана партия.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР