Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо

...
Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно

Арестът на Велико Желев е неочакван и няма нищо общо с инспекциите на Министерство на регионалното развитие по автомагистралите. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Проверката на Северната скоростна дъга не е завършила дефинитивно, разгласи той. „ Това, което можем да кажем изрично, е, че от двете проби, които сме взели на асфалта, липсва в действителност 1/3. Все още се ревизира земната основа. Дали има още неналичия от структурата на пътя, дали има некачествени материали или всичко е наред, най-малко в основата, това следва да разберем ", изясни той.

От встъпването му в служба като министър са направени инспекции за качеството на строителството на четири автомагистрали и са открити редица проблеми.

Шишков посочи, че нито един от огромните инфраструктурни обекти не е спрян, само че има проблеми от разнообразни естества. Планираните настоящи поправки на пътища са осъществени и платени. Направени са новите състезания за поддръжка на пътища. Освен настоящи, в тях има заложени и съществени поправки.

„ В момента вършим смяна на цялостната философия на поправяне на пътища, в това число и на построяването. Изобщо не е правилно, че последните 2 години не са осъществени поправки, само че осъществените поправки не са тези, които са възлагани от предходни кабинети. Велико Желев, и той сподели, че при компаниите на процедура, главният възложител за тях е страната. Когато страната сътвори идентични правила, пътните компании ще могат да работят по един друг метод и да покажат напълно други резултати ", сподели още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват поради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни коли, инсталирани към тол-системата.

Регионалният министър прикани жителите, които желаят да вземат участие в европейската стратегия за саниране, да не се тормозят от условието за 30% понижаване на разноските за отопление след ремонта.

„ Особено постройките в незадоволително положение ще имат огромна успеваемост след санирането и подобен проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени планове, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - планът, като се изключи че ще покаже за нас, с цел да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи ", сподели Шишков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР