Арестът на двамата мъже – на 29 и на 30

...
Арестът на двамата мъже – на 29 и на 30
Коментари Харесай

Задържаха двама измамници, продавали екзотични екскурзии и пелети

Арестът на двамата мъже – на 29 и на 30 години, е осъществен на 14 март на територията на Благоевград при интервенция на чиновници на ГДНП и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи на Плевен и Благоевград. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Задържаните са обвинени в съпричастност към измами, осъществени по отношение на поданици на град Плевен и региона.
Разследването стартира през октомври предходната година, когато жена е потърсила помощ в полицията в Плевен. Тя направила банков превод от 5 хиляди лв. за резервация на екскурзия до екзотична дестинация.

Малко по-късно схванала, че без значение от водената предварителна преписка, е превела сумата на мними туристически сътрудници. Месец по-късно двама поданици на региона, попаднали в лъжлива скица, също подали сигнали.

Този път сюжетът се оказал друг – след предварителна спогодба с мними снабдители на пелети, двамата им превели предплатено малко над 20 хиляди лв., само че дни наред на вятъра чакали доставката.

В рамките на извършените дейности криминалистите влезнали в следите на двамата мъже. При осъществени претърсвания на жилища, употребени от тях в разнообразни градове на страната, са конфискувани мобилни телефони, банкови карти, над 180 листа друга банкова и счетоводна документи, съотносими към осъществяваната незаконна активност. Събрани са данни и доказателства за съпричастност на мъжете и към измами, осъществени по отношение на още хора от цялата страна.

С разпореждане на прокуратурата на двамата арестувани мъже са повдигнати обвинявания и с решение на съда в Никопол им е взета непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Действията по документирането на случаите продължава в границите на формирано досъдебни произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР