Арестът на бившия премиер Бойко Борисов е закъснял. Трябваше да

...
Арестът на бившия премиер Бойко Борисов е закъснял. Трябваше да
Коментари Харесай

Октай: Трябваше да арестуват Борисов преди 2 г., идват предсрочни избори

Арестът на някогашния министър председател Бойко Борисов е просрочен. Трябваше да се случи преди две години, когато лъснаха фотосите от спалнята с пачките и кюлчетата, както и след оповестените в медийното пространство данни от Васил Божков за взаимните им далавери. Това разяснява в изявление за Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай.

Той дефинира изнервеното държание на гербаджиите като предстоящо. „ След снощния арест тресчица ги тресе всички, които проведено участваха в разграбването на страната от дребните общини и на всички равнища в страната “, счита Октай.

Какво ще се случи в българската политическа кухня в близко бъдеще и какъв знак е идването на американския боен министър у нас, четете в цялото изявление с политическия анализатор:

Как ще коментирате горещите събития от нощес и ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов? Навременен ли е той?

Този арест е просрочен. Той трябваше да се случи преди две години, когато лъснаха фотосите от спалнята с пачките и кюлчетата, както и след оповестените данни от Васил Божков в медийното пространство за взаимните далавери с Бойко Борисов, Менда Стоянова, Владислав Горанов и с посредничеството на Севдалина Арнаудова. Трябва да следим държанието на прокуратурата в тази обстановка – дали още веднъж ще разтвори чадър и ще удостовери бездействието си от последните две години по същите тези събития, които загатнах нагоре.

Тази вечер изтичат 24-те часа, които Борисов би трябвало да прекара в ареста. Каква ще е развръзката?

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Неслучайно проверяващите органи от Националната полиция не са търсили подпомагане от прокуратурата, тъй като тя по-скоро би ги саботирала, в сравнение с да им спомага за продължение на работата по такива комплицирани разкрития. Когато беше задържан индивидът, изтеглил парите по аферата „ Хемус “, сега, в който се искаше подпомагане за по-нататъшни разкрития, прокуратурата направи всичко допустимо да затвори устата на този очевидец, даже атакува ГДБОП за тяхната работа. Всичко това ще го забележим още веднъж през днешния ден, уверен съм. Всички ние би трябвало да осъдим пасивността и това, че основна прокуратура по-скоро е конструкция, която прикрива закононарушенията, осъществявани по време на ръководството на Бойко Борисов. Оттам нататък към този момент чакам разплитането на активността и на основна прокуратура, и на профилираната прокуратура при потреблението им като бухалки и за прикриването на закононарушенията на някогашните ръководещи.

Как ще коментирате държанието на гербаджиите?

Това държание е предстоящо, освен на гербаджиите. След снощния арест тресчица ги тресе всички, които проведено участваха в разграбването на страната от дребните общини и на всички равнища в страната. През последните 12 години при ръководството на Бойко Борисов, само че и неговото ръководство като кмет на София, и като основен секретар на Министерство на вътрешните работи от 2001 година, България гладко и последователно се трансформира в страна на мафията по модела на групировките. Гражданите бяха смазани, правата им бяха отнети, бяха разграбени – типично по модела на мутрите в страната, като групировките от Прехода. Всичко това в действителност накара младежите преди две години да излязат на площада и да се опитат с протестната вълна на смяната да си отвоюват превзетата от мафията във всички браншове на ръководството страна.

Според бранителя на Бойко Борисов адв. Менко Менков този арест е по сигнал на БОЕЦ. Това по какъв начин Ви звучи?

Всеки има право да употребява разнообразни способи на отбрана или на агитация в общественото пространство, с цел да се заблуди обществото. Най-важното е какво ще последва след този арест, какво ще се случи в политическата кухня на България. „ Продължаваме промяната “ и Кирил Петков като министър-председател не би трябвало да търсят толкоз мощни външни врагове в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, в сравнение с в съдружното им пространство. Защото когато тръгваш да правиш такава комплицирана коалиция и в едно съдружно пространство съжителстват демократична, натовска и проевропейска политически обединения, и антинатовска, антиевропейска, путинистка конструкция в лицето на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, доста мъчно можеш да стигнеш до значими за страната решения. Сега обстановката е доста комплицирана поради войната в Украйна.

България е доста значима логистика за НАТО, само че е разграден двор, границата ни с Черно море също е разградена. Няма метод натовските служби да не са разтревожени от хаоса в България. Днес следим цялостен безпорядък при основно значими решения за груповите органи на НАТО и груповата сигурност на Европа. Независимо, че Кирил Петков споделяше, че е свил сърмите на съветската посланичка Митрофанова, през днешния ден с нейната декларация се вижда, че това не е по този начин. Всичко това демонстрира една уязвимост и безпорядък в ръководството поради различията вътре в обединението – като орел, рак и щука. Ето това е слабостта на ръководството. Много бихме желали да имаме едно единоначалие при ръководството на страната, с един сериозен водач в страната, не имам предвид президента, тъй като той няма такива пълномощия, с цел да може нашите съдружници да знаят с кого да договарят.

Прецедент е идването на американския боен министър /Лойд Остин – бел. ред./ след 17 години в Европа. Той удължава наличието си в Европа, с цел да може пристигна в България. По същия метод чакаме и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен да удължи програмата си и да посети страната ни. Това е доста неприятен знак за съмнение към ръководещите в България.

Споменахте, че в този момент е значимо какво ще се случи в политическата кухня на България. Какви са вероятните сюжети?

Тази комплицирана обстановка и този безпорядък безусловно ни водят към предварителни избори. Следващите дни, след прокурорския чадър над Борисов, ще следим едно нападателно държание на бойковистите в България, които ще яхнат вълната на разнообразни настроения в страната, с цел да сковават страната. Убеден съм, че можем да броим идващите месеци краят на това ръководство, за жалост. Отиваме към предварителни избори и приказките, че по време на война не се вършат избори са подправена теза. Но не трябва да позволяваме дестабилизация на страната от тези политически разтърсвания. Смятам, че българите обезателно ще търсят нов водач.

Според Вас в чие лице могат да го открият?

Бъдете сигурни, че е допустимо Стефан Янев и бъдещият му политически план да провокират политическо цунами. Ще се случи политическо цунами, сходно на Костов пред 1997 година или Царя през 2001 година. Обществото е уплашено и обезпокоително и в такива обстановки търси водач, който да успокои обстановката. Зависи обаче какво име ще носи политическата групировка на Янев, каква идея ще има, дали ще има остарели и компрометиращи персони към този план.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР