Арест на Руби Франке: Създателят на „8 пътника“ е обвинен в насилие над деца. Зрителите смятат, че са го забелязали.

...
Руби Франке, майката зад канала в YouTube 8 Passengers, е
Коментари Харесай

Руби Франке, майката зад канала в YouTube 8 Passengers, е арестувана.

Тя и Джоди Хилдебранд в момента са в ареста по подозрение за насилие над деца.

Новините следват години на критика относно родителството на Франке и слухове за разпаднато семейство.

Майката зад бивш известен семеен канал в YouTube е арестувана по подозрение за две обвинения злоупотреба с деца при утежнени обстоятелства.

Руби Франке е посочена на уебсайта на шерифа на окръг Вашингтон като „задържана“, след като е арестувана в 21:33 ч. на 30 август в Спрингвил, Юта. Нейният бизнес партньор също беше арестуван по същото време.

Според изявление на отдела за обществена безопасност на Санта Клара-Айвинс, което беше споделено с Insider, дете се качи от прозорец на резиденция в Ивинс, Юта, за да получи помощ, което доведе до обвиненията в малтретиране, в което Франке е обвинен. Резиденцията е принадлежала на бизнес партньора на Франке, Джоди Хилдебранд, която също е арестувана по случая, съобщи местното издание Fox 13.

Детето изтичало до къщата на съсед, за да получи помощ, съобщи Fox 13, и поискало храна и вода, според изявлението. Съседите забелязали, че детето има тиксо на глезените и китките си и решили да се обадят в полицията.

Детето е откарано в болницата, където е било лекувано за "тежки" рани и недохранване, според изявление.

След като първото дете избяга от къщата, второ недохранено дете беше открито в същата резиденция „в подобно физическо състояние на недохранване“, според служители. Второто дете също е откарано в болницата за лечение.

Според документите Франке е заснела видео в YouTube от къщата само дни преди ареста, което „допълва към г-жа Франке...да присъства в в дома и са знаели за малтретирането, недохранването и пренебрегването“, съобщи Fox 13, цитирайки документите. и четирима непълнолетни бяха взети под грижите на Министерството на грижите за децата и семейството.

Руби Франке някога беше познато лице в канала 8 Passengers, който проследяваше живота на нея, съпруга й Кевин Франке и техните шест деца: Шари, Чад, Аби, Джули, Ръсел и Ив. Но през последните три години семейството беше в низходяща спирала.

Каналът имаше около 2,5 милиона абонати в своя пик, но беше спрян офлайн по-рано тази година по неизвестни причини. Семейството също е заобиколено от твърдения за неправомерни действия от известно време, което сигнализира за началото на края на 8 пътници, като Франке се отдели към различен, противоречив канал миналата година и някои членове на семейството изчезнаха напълно от полезрението.

Години наред семейство Франке беше изправено пред критики за техния стил на родителство. Слуховете за малтретиране на деца започнаха да циркулират през лятото на 2020 г., когато Чад разкри в един влог, че спалнята му е била отнета, след като се е шегувал с малкия си брат и е спал на чувала.

Тогава започнаха разследващи канали в YouTube преглеждайки друго съдържание, публикувано от Франке, и откриха това, което смятаха за повече доказателства.

В един видеоклип Франке каза, че няма да донесе пакетиран обяд за дъщеря си Ив, която беше само на 6 годишен тогава, защото детето забравило да го вземе преди училище. Това доведе до обвинения, че Франке гладува дъщеря си.

Психолози и експерти по родителство казаха преди това на Insider, че строгото дисциплиниране от този вид може да развие лошо чувство за самоуважение и страх от изоставяне у децата.

Това също може да доведе до това, че детето наистина не разбира какво е направило погрешно и повтаря поведението, създавайки допълнително напрежение върху връзката родител-дете.

По това време Франке се отдръпнаха разказът, обвинявайки интернет, че разпалва "драма" и изважда клипове от контекста. В интервю за Insider те казаха, че са дали на децата си „избор“ и са ги учили за последствията от действията им.

Писмо от отдела за грижи за децата и семействата в Юта, където живеят Франки , видян от Insider по това време, каза, че случаят е приключен, тъй като твърденията не са подкрепени.

Frankes продължиха да публикуват видеоклипове в канала си известно време, но не можаха да се отърсят от обвиненията. Качванията станаха по-спорадични, докато не спряха напълно. Каналът вече е премахнат.

През юни 2022 г. Франке обяви, че създава нов канал, наречен ConneXions, с Хилдебранд – терапевт, чийто лиценз беше поставен на изпитателен срок от Съвета за лицензиране на консултанти по клинично психично здраве в Юта за 18 години месеци назад през януари 2012 г. за обсъждане на „порно зависимостта“ на пациент със старейшини в мормонската им църква без разрешение. (Статия в Salt Lake Tribune цитира пациентката, която казва: „Тя просто лъжеше, където и да отиваше, за да [продължи] план за унищожаване на живота ми.“)

Каналът на Франке и Хилдебранд веднага предизвика безпокойство, със зяпачи, определящи ConneXions като "култ". Описва се като „група за подкрепа“ на майката и твърди, че „помага за лечението на онези, които са изгубени и блокирани в мрака на изкривяването – от което произтичат пристрастяванията, страхът, тъгата и всички други саморазрушителни поведения“, но е критикувано като вредно , екстремен и авторитарен в своите учения.

В едно видео, например, Франке и Хилдебранд казаха, че родителите не трябва да обичат децата си безусловно, а в друго Франке посочи множество причини децата да не бъдат слушани и казаха, че не заслужават уединение. Те също свободно правеха хомофобски, трансфобски, расистки и способни коментари.

Онези, които критикуваха новото начинание на Франке, също едновременно гледаха стари видеоклипове и откриваха по-тревожни и проблематични учения от родителите на Франке.

Клипове се разпространяват в TikTok и YouTube, понякога натрупвайки милиони гледания, показвайки суровите, непропорционални наказания на Франке спрямо децата й и диктаторските правила в домакинството.

Тези, които следват семейството на Франке история теоретизираха, че участието на Франке в ConneXions е довело до прекъсването на контакт с най-голямата й дъщеря Шари.

В история в Instagram, публикувана през септември 2022 г., Шари се обърна към слуховете и каза, че „не е в контакт" с нейното "най-близко семейство" и тя не подкрепяше "екстремните вярвания" на ConneXions.

Тя също така каза на своите последователи: "Моля, не забравяйте, че това е истинското ми семейство."

„Въпреки добрите намерения, спекулациите, слуховете и клюките не ни помагат. Бих искала да помоля за уединение за мен и моето семейство, докато се справяме с тази много трудна ситуация", каза тя. "Моля, знайте, че мнозина работят по тази ситуация и се надявам един ден отново да бъдем цели. Моля, уважавайте поверителността ми, тъй като аз също работя чрез собственото си изцеление."

Сега Франке и Хилдебранд са арестувани. В Юта определението за утежнено насилие над деца включва глад, счупени кости, наранявания на главата от удари или разтърсване и задушаване.Ако е нанесен умишлено, извършителят е изправен пред до 15 години затвор и глоба до 10 000 долара.

Когато новината за ареста на Франке и Хилдебранд избухна в сряда вечерта, Шари сподели снимка на полицейска кола в своята история в Instagram с думата: „Най-накрая.

„Днес беше голям ден“, каза тя в друга публикация. „Аз и моето семейство сме толкова щастливи, се обслужва. От години се опитваме да кажем на полицията и CPS за това и се радваме, че най-накрая решиха да се намесят."

Има въпроси и за местонахождението на останалата част от семейството. Чад , второто най-голямо дете, също се смята, че се е изнесъл, но той не е публикувал публично онлайн, откакто каналът на семейството беше затворен.Кевин Франке, бащата, също някога е участвал в ConneXions, но е далеч от общественото внимание от няколко месеца.

Специфичните причини за ареста на Франке и Хилдебранд са неизвестни, но Fox News съобщи, че пожарната в Спрингвил е реагирала на инцидент в дома на Хилдебранд по-рано същия ден в 15:44 ч. в продължение на почти два часа . Не е известно дали тези инциденти са свързани.

Insider се свърза с полицейското управление и бившето ръководство на семейството за повече информация.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР