Ареохолози откриха останки от изгубен град на върха на хълм

...
Ареохолози откриха останки от изгубен град на върха на хълм
Коментари Харесай

Откриха изгубен древен град под земята 

Ареохолози откриха остатъци от загубен град на върха на рид в Тесалия, Гърция – на към 300 километра северно от Атина. Основната част от селището, датиращо отпреди 2500 години, се намира подземен.

Докато изследват руините на село на имe Влохос на хълма Стронгиловуни, археолозите попадат на останките от кули, стени и градски врати, принадлежащи на подминаван до момента древен град. Нищо от него не по-рано не е откривано над земята.

Но при взор от близко учените от екипа бързо осъзнават, че стоят на мястото на някогашен метрополис. 

„ Открихме градски площад и решетка от улици, което подсказват, че имаме работа с значителен град. Площта навътре в града е над 40 хектара, изяснява ръководителят на екипа Робин Рьонлунд в изказване за медиите.

Открихме също и антична керамика и монети, което оказват помощ да се датира градът. Най-старите находки са от към 500 година прочие Хр, само че градът наподобява е достигнал разцвета си в интервала сред четвъртото и третото столетие преди новата епоха – преди да бъде зарязан по някаква причина, евентуално във връзка със завоюването на района от римляните.

Вместо да стартират да дълбаят околния торф, с цел да разкопаят останките на града, учените възнамеряват да употребяват радар, с цел да видят подземните остатъци без да причинят вреди.

Това, което се смяташе за остатъци от някакво нищожно населено място върху рид, се оказват останките на огромен град с по-голямо значение, в сравнение с по-рано е било предполагано “ - споделя Рьонлунд, добавяйки, че „ фактът, че никой не е изследвал хълма в никакъв случай по-рано е мистерия “.

Източник: iflscience.com

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР