Арена Бургас беше открита официално, с което беше сложен край

...
Арена Бургас беше открита официално, с което беше сложен край
Коментари Харесай

"Приключи едно дълго чакане": "Арена Бургас" беше открита

Арена Бургас " беше открита публично, с което беше комплициран завършек на дългата сага към построяването ѝ. Първото събитие в нея беше баскетболният мач сред " Черноморец " и " Рилски състезател " от полуфиналите на Националната баскетболна лига, а входът беше свободен. Тимът от Бургас завоюва с 84:70 и поведе с 2:1 в полуфиналната серия.

" Приключи едно дълго очакване, изпълнено с огромни очаквания. Днес България и Бургас имат едно съвременно спортно оборудване, в което да бъдат проведени най-големите и вълнуващи спортни събития. Тази зала имаше доста мъчно начало. Минахме през доста провокации, само че любовта към спорта ни накара да обединим старания, тъй че " Арена Бургас " да бъде открита през днешния ден. Сигурна съм, че тук ще се радваме на изявите на доста български първенци ", сподели служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

На церемонията участва и президентът Румен Радев.

Строежът на залата през 2014 година и трябваше да бъде приключен до края на 2018 година Първоначалната цена беше 38.4 млн. лева, а след няколко вложенията до 63.8 млн. лева

" Арена Бургас " е с потенциал от 5200 места, както и с 2000 спомагателни седалки на преносими трибуни. Тя може да побере до 15 хиляди души на концерти. Теренът в огромната зала е с бетонна основа, върху която могат да се построяват всевъзможни настилки - за лека атлетика, баскетбол, волейбол, тенис, гимнастика, битка, бокс и други.


© ММС

По-рано през днешния ден президентът на Европейската атлетика и на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов съобщи, че залата в Бургас може да одобри европейско състезание и има " кардинална поръчка за кандидатура " от федерацията, община Бургас и Министерството на младежта и спорта. Най-рано България може да е хазаин на европейски шампионат в зала през 2029 година, защото през 2025 година има определен хазаин - Апелдоорн (Нидерландия), а за 2027 към този момент има две кандидатури.

" Надявам се да проведем европейско в зала в България. Възможно е и желая да се случи - 2029 или 2031 в краен случай. Бургас като морски град има задоволително добра база, тъй че капацитетът го има, въпросът е да бъдат изпълнени и другите условия, които не са по никакъв начин малко ", сподели Карамаринов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР