Арена Армеец ще се превърне в домакин на Световното първенство

...
Арена Армеец ще се превърне в домакин на Световното първенство
Коментари Харесай

Арена Армеец замръзва за Световното по шорттрек

" Арена Армеец " ще се трансформира в хазаин на Световното състезание по шорттрек. Залата обаче ще би трябвало да " замръзне ", а целият този развой протича сега по извънредно любопитен метод. В прикаченото видео можете да видите по какъв начин се случва това.
 Олимпийският първенец Шаолин от Унгария желае злато и в София
Олимпийският първенец Шаолин от Унгария желае злато и в София

Алергия към хлора мести момчето от басейна на леда в шорттрека

В момента ледът, който покрива арената е 3,5 сантиметра, а съгласно стандартите остават още 2 сантиметра.

" Нашият спорт е обвързван с време, за това е добре да имаме добре разчертана писта. Това към този момент е направено. Остава единствено да сложим боята. Сега имаме към 3,5 см лед, остават още два, с цел да е равна площадката и да няма произшествия. Вече работим 4-5 дни и се надяваме до неделя да сме подготвени и да наредим дюшеците.

Самият лед се поддържа от машини. Температурата е минус 7 градуса и би трябвало да бъде една и съща от самото начало. Завоите се заливат след всяка серия. Важно е да няма нарязвания от кънките ", разкриха организторите.

Световното състезание за мъже и дами ще се състои от 8 до 10 март. При дамите ще имаме четири участнички - Катрин Маноилова, Зорница Пенчева, Анна Якимова и Лилия Джустрова. При мъжете България ще разчита на двама представители - Димитър Георгиев и 16-годишния дебютант Калоян Ангелов.

Входът за феновете ще е свободен.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР