Арарат-Армения дебютира по впечатляващ начин в квалификациите за Шампионската лига.

...
Арарат-Армения дебютира по впечатляващ начин в квалификациите за Шампионската лига.
Коментари Харесай

Арарат-Армения с впечатляващ дебют в квалификациите за Шампионска лига

Арарат-Армения дебютира по впечатляващ метод в квалификациите за Шампионската лига. Тимът, за който цялостен мач записа българският защитник - Георги Пашов, реализира значим триумф над шведския АИК с 2:1 и по този начин има леко преимущество за реванша сред двата тима след седмица в Стокхолм.

Срещата в Ереван започва по желан метод за хората на Вардам Минасян. Още във втората минута те получиха правото да изпълнят дузпа, която беше тъкмо осъществена от Аветисян.

Кошмарът за АИК продължи, откакто в 13-ата минута Лундстрьом получи бързо втори жълт картон и по този начин остави скандинавците с човек по-малко. Обратно на логиката обаче, гостите съумяха да изравнят в 39-ата. Обаси засече центриране от корнер с глава и по този начин върна своите в огромната игра.
 Астана надхитри румънския първенец в Нурсултан
Астана надхитри румънския първенец в Нурсултан

1:0 за първенеца на Казахстан

Арарат обаче не се тормози от случилото се и още до паузата още веднъж поведе в резултата. Аветисян вкара втория си гол в мача, откакто Кобялко го откри с прострелен пас, паралелно на голлинията.

Плеймейкърът на арменците можеше да се трансформира и в безспорен воин, откакто в 58-ата минута беше покрай хеттрик. Линер обаче този път беше на мястото си и блокира изстрела му.

Шампионът на Швеция имаше вид да си тръгне и с тъждество, само че в 67-ата минута шанс пред гола нямаше Тарик Еляоунуси.

АРАРАТ-АРМЕНИЯ - АИК 2:1

1:0 Аветисян - дузпа (3 " ), 1:1 Обаси (39 " ), 2:1 Аветисян (45 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР