Арабският свят започва да гледа през призмата на морала, а

...
Арабският свят започва да гледа през призмата на морала, а
Коментари Харесай

Доц. Мира Майер: Арабският свят не е на страната на ХАМАС

Арабският свят стартира да гледа през призмата на морала, а той в тази история не е на страната на ХАМАС, заявипред БНР доцент Мира Майер, специалист по политиката в Близкия изток и учител в Нов български университет.

Тя акцентира, чеИзраел е посочил твърда решителност да отговорина това, което се случи на страната.

" Прилича на атентата от 11 септември, тъй като тогава беше война против цивилни. Случилото се на 7 октомври в Израел също е война против цивилни ", разяснява доцент Майер.

По думите ѝдори от арабския свят има наказание на терористичните дейности на " Хамас " против цивилнив Израел:

" Което ме навежда на мисълта, че арабският свят към този момент стартира да гледа през призмата на морала, а не просто на етническата обвързаност към една или друга организация.Моралът в тази история не е на страната на ХАМАС. "

Тя посочи, че трябвада се следи с изключително внимание мнението на Саудитска Арабия, Египет, Турция и Иран.

" Саудитска Арабия има упоритостите да ръководи този район, уповавам се в мир ", акцентира доцент Мира Майер и посочи, чеСаудитска Арабия е излязла с декларация, че дейностите на ХАМАС са подклаждани от Иран, което след това се е удостоверило от други източници.

Доц. Мира Майер описа, чесегашният водач на " Хамас " е един от освободените 1026 политически пандизчии в Израел, разменениза един покорен израелски боец, държан 5 години в подземие в Газа, което израелските войска и служби не са могли да открият.

" Как да договарят в този момент израелците с тях и по какъв начин да им имат вяра? " - уточни доцент Майер.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР