Арабските страни, въпреки че са поставени под силен натиск от

...
Арабските страни, въпреки че са поставени под силен натиск от
Коментари Харесай

Русия похвали арабския свят, че не се огънал пред натиска на Запада

Арабските страни, макар че са сложени под мощен напън от Запада, са заели уравновесена позиция във връзка с обстановката в Украйна. Това декларира съветският външен министър Сергей Лавров в приветствена тирада към Близкоизточната конференция на интернационалния спорен клуб " Валдай ", оповестява ТАСС.

Обръщението беше прочетено от съветския заместител външен министър Михаил Богданов, който е и специфичен делегат на президента на Русия за Близкия изток и Африка.

" Заявяваме със удовлетворение, че макар невиждания напън от ръководения от Съединени американски щати групов Запад нашите арабски другари заеха уравновесена позиция по отношение на обстановката в и към Украйна, като се управляват на първо място от своите национални ползи ", се показва в изказването.

Лавров декларира, че развиването на връзките със страните от Близкия изток и Северна Африка е приоритет на външната политика на Русия. " Укрепването на основаващия се на доверие разговор и разнообразното взаимноизгодно съдействие с всяка една от страните от Близкия изток и Северна Африка, както и многостранните асоциации, настоящи в близкоизточното пространство, са измежду безусловните стратегически цели на външната политика на Русия ", акцентира съветският външен министър.

" Руската дипломация ще продължи да работи, с цел да трансформира Близкия изток в зона на сигурност, непоклатимост и разцвет. Ще продължим да оказваме помощ за превъзмогване на спешни обстановки и ще участваме във възобновяване на засегнатите страни след привършване на споровете ", добавя Лавров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР