Арабската коалиция, водена от Рияд, обяви, че привържениците на бунтовническото

...
Арабската коалиция, водена от Рияд, обяви, че привържениците на бунтовническото
Коментари Харесай

Три ракети са били изстреляни по йеменската провинция Хадж

Арабската коалиция, водена от Рияд, разгласи, че последователите на бунтовническото придвижване Ансар Аллах (Хуси) са изстреляли три балистични ракети по цивилни цели в йеменската провинция Хадж, оповестява, позовайки се на Sky News Arabia.

Коалицията предизвести бунтовниците да не нападат цивилни цели и цивилни, заявявайки, че ще има " легален отговор ". От своя страна телевизионният канал Al Arabiya заяви за унищожаването на осем военни транспортни средства и човешки загуби в редиците на хутите вследствие на специфична интервенция, извършена в провинция Хадж от държавните сили с поддръжката на обединението.

През последните дни провинция Хаджа беше ударена два пъти от ракетни офанзиви на хуситите. Ден преди този момент беше обявено за изстрелване на четири балистични ракети в посока град Харад от пристанището Ходейда и интернационалното летище Сана, които са под контрола на придвижването „ Ансар Аллах “.

В Йемен от август 2014 година продължава борбата сред държавните сили и бунтовническите въоръжени групировки. Тя навлезе в най-активната си фаза с нахлуването в страната през март 2015 година от коалиция, водена от Саудитска Арабия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР