Април месец беше много важен за ЦСКА. Титлата се отдалечаваше,

...
Април месец беше много важен за ЦСКА. Титлата се отдалечаваше,
Коментари Харесай

Годината на ЦСКА : От Купата до подвига срещу Виктория

Април месец беше доста значим за ЦСКА. Титлата се отдалечаваше, а огромният късмет за трофей беше Купата на България. Главният управител Стойчо Стоилов заложи себе си, откакто в уеб страницата на клуба беше оповестено, че по негово гледище като треньор на тима се завръща Любослав Пенев. Той беше уверен, че точно с Любо отпред ЦСКА ще вдигне Купата. Легендата дебютира точно на полуфинала против Лудогорец на " Армията ". Срещата приключи 1:1, а дни по-късно " алените " повториха този резултат против Арда за състезание, още веднъж на собствен терен, което накара доста почитатели да не бъдат оптимисти за реванша в Разград. Там обаче, ЦСКА изигра отличен дуел и победи с 2:1 с голове на Енрике и Георги Йомов. Оставаше една крачка до трофея, трябваше да бъде преодолян точно отборът от Кърджали.

Веднага след триумфа в Разград пристигна разочарования - ЦСКА загуби с 1:2 при гостуването си на Царско село. Тогава за финален път " алените " играха пред погледа на Дани Ганчев. От 18 април насам и той спря да посещава мачовете. Април приключи с разгромна победа 6:0 против Монтана и извоювано Вечно дерби. ЦСКА беше цялостен стопанин на терена против Левски през първото полувреме и поведе с 2:0 с голове на Кейта и Кайседо. След почивката дръпна ръчната и пропусна да разгроми противника си. А почитатели на " сините " бяха подготвени да нахлуят на терена и да прекратят срещата при 2:0 за " армейците ".
 Снимка 528579
Източник:

Месец май стартира чудесно за ЦСКА на Пенев - победа с 1:0 над Арда в генерална подготовка преди огромния край и първи триумф за състезание на " Армията " против Лудогорец, който към този момент си беше подсигурил купата. ЦСКА разгроми разградчани с 4:1 с голове на централните бранители Матей и Кох, както и на нападателите Бисмарк Чарлс и Жорди Кайседо. Загубата с 0:2 от Локомотив в Пловдив не помрачи настроението преди борбата за Купата. Около 22 000 бяха по трибуните на стадион " Васил Левски " и чакаха да видят любимците си за първи път с трофей след 2016-а година. Арда по традиция се опъна на " алените ". За да пристигна 85-ата минута, когато Амос Юга изведе по отличен метод резервата Бисмарк на комфортна позиция, а той с обмислен удар матира Иван Караджов - 1:0 за ЦСКА! Празненствата започнаха, а Стоилов си отдъхна. Той беше взел вярното решение. Даде изявление за БТВ от скамейката, ухилен и удовлетворен. Заявявайки, че при крах е знаел по какъв начин всички още веднъж ще обвинят него.
 Снимка 531504
Източник:

Заради празненства или по друга причина, ЦСКА позволи загуба от ФК ЦСКА 1948 с 0:1, а Кайседо изпорти дузпа в 95-ата минута на срещата. Все отново " алените " приключиха сезона с победа - 2:0 против Берое на " Армията ".

През юни още веднъж пристигна време за селекция. От наем се завърнаха Валентин Антов и Ахмед Ахмедов. ЦСКА се укрепи с Йоан Баи, Жуниор Нзила, Хамза Чатакович, Яник-Сони Вилдсхут, а по-късно с Филип Лам, Карло Мухар, Карол Менц и Калоян Кръстев, който пристигна от Славия. Тръгнаха си преотстъпените Джером Сиклер, Адалберто Пеняранда и Жул Кейта, капитанът Петър Занев и Енрике Рафаел. След това и Валентин Антов, който още веднъж пое към Италия. Най-голямата загуба беше раздялата с Тиаго. Нямаше по какъв начин да бъде спрян за " последно 10 " в кариерата и той пое към топлите страни и торбите с пари на шейховете.

С течение на времето доста се изписа и изговори за лятната подготовка на Любослав Пенев и методите му, повдигането на щанги и последвалите съществени контузии за някои от футболистите. В контролите ЦСКА победи Литекс с 2:0 и Вакер с 1:0, загуби от Олимпиакос, Вердер и Карабах. На формалното показване с 4:0 беше победен Ботев (Враца), а Федерико Варела се отличи с хеттрик.
 Снимка 539419
Източник:

Официалните мачове започнаха извънредно за тима. Лудогорец разруши ЦСКА с 4:0 на край за Суперкупата, а Варела се контузи и претърпя интервенция. След погрома Пенев съобщи, че това в последна сметка било единствено футбол и не би трябвало да се вършат нещастия. Агитката продължаваше да е твърдо зад него. ЦСКА се изложи и против Лиепая при дебюта си в новия шампионат Лига на конференциите - 0:0 на " Армията ". Че ще стане нещо неприятно беше ясно още, когато Росен Петров излезе на терена след края на срещата и потегли заплашително към футболистите. Всички отрицателни страсти се изляха против Стойчо Стоилов, който беше причакан пред съблекалните, бутнат от почитатели и обиждан. Наложи се полицията да го прибере в съблекалните. Отново Любослав Пенев нямаше никаква виновност, съгласно ултрасите. Които изпратиха част от играчите с маймунски звуци и псувни.
 Снимка 540018
Източник:

Напрежението сякаш беше туширано след успеха с 4:2 над ФК ЦСКА 1948 в първия мач от новото ни футболно състезание, само че малко по-късно притежателите взеха решение за съществени промени. Защото имаше сериозна заплаха ЦСКА да отпадне в Европа още от първия си противник. Кардинални промени изненадаха всички на сутринта - Стойчо Младенов сменяше Любослав Пенев, а Филип Филипов - Пламен Марков. От ЦСКА си потегли и Стойчо Стоилов. Алън Пардю пък остана единствено като консултант на притежателите.

Време за губене нямаше. И Господ погледна към ЦСКА на Младенов при дебюта му, откакто " алените " отстраниха Лиепая с дузпи. За да пристигна най-хубавият мач на тима през есенния полусезон. ЦСКА надигра, смачка Осиек на " Васил Левски " за триумфа с 4:2. Точни бяха Брадли Мазику, Греъм Кери, Жорди Кайседо и Георги Йомов. Равенството 1:1 в Хърватия означаваше, че ЦСКА ще има шанса още веднъж да се бори за влизане в групи на европейски шампионати. Последното затруднение беше чешкият Виктория (Пилзен). Между двата мача с този тим, ЦСКА победи с 1:0 Пирин вкъщи за състезание.
 Снимка 544519
Източник:

" Червените " разочароваха в Чехия - загуби с 0:2. Но се видя, че Виктория не е някакво чудовище и всички имаха вяра в крайния триумф. Стойчо регистрира, че футбол със боязън не се играе и даде обещание да забележим различен тим на ЦСКА по време на реванша. Така и стана! ЦСКА подари на почитателите си още една незабравима европейска вечер. Голове на Греъм Кери и Георги Йомов заличиха преднината на Виктория и пратиха мача в продължения. Там пък беше изпъден Жорди Кайседо. С човек по-малко и минута преди дузпите, ЦСКА получи правото да извърши корнер. Топката стигна до централния бранител Юрген Матей, който я прати във вратата за 3:0 и отприщи необяснимата с думи еуфория по трибуните. ЦСКА още веднъж беше в групи, ЦСКА продължи да е там, където се усеща най-добре - в Европа!
 Снимка 544518
Източник:

ОЧАКВЕЙТЕ УТРЕ ПОСЛЕДНАТА ЧАСТ ОТ ОБЗОРА НА ГОДИНАТА НА ЦСКА.
 Амос Юга: Искам да играя за Манчестър Юнайтед
Амос Юга: Искам да играя за Манчестър Юнайтед

Даде в детайли интервю
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР