Apple заяви, че забраната на продажби на iPhone в Китай

...
Apple заяви, че забраната на продажби на iPhone в Китай
Коментари Харесай

Apple: забраната на продажбите на iPhone ще удари китайската икономика

Apple съобщи, че възбраната на продажби на iPhone в Китай ще се отрази отрицателно както на Qualcomm, по този начин и на редица китайски производители, което ще нанесе сериозен ущърб на китайската стопанска система. Информацията е на изданието Bloomberg, което цитира представители на американския софтуерен колос. Bloomberg прибавя, че тази обстановка може да докара до растеж на данъците, които Qualcomm заплаща на китайските производители.

Представители на американската корпорация подсетиха, че Apple е основала над 5 милиона работни места в Китай, които носят голяма облага на китайската хазна. Ако бъде неразрешена продажбата на iPhone в Китай, Поднебесната на процедура се лишава от огромен дял от общата облага, като по едно и също време с това доста хора ще се лишат от работа и специалност в заводите за съставни елементи за Apple. Проблемът мощно ще засегне и Foxconn, който е основен за Apple производител на смарт телефони. Ще бъде наранена и веригата от снабдители на съставни елементи за произвеждането на iPhone.

Да си напомним, че преди 4 дни Qualcomm реализира възбраната на продажбите на iPhone в Китай. Народният съд на град Фуджоу забрани вноса и продажбата на моделите iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Съдът реши, че в тези смарт телефони нелегално се употребяват технологии, правата на които принадлежат на Qualcomm. По-точно, това са особеностите на сензорното ръководство и на редактиране на фотосите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР