Apple започна своята презентация с анонса на новия смарт часовник

...
Apple започна своята презентация с анонса на новия смарт часовник
Коментари Харесай

Apple представи смарт часовника Apple Watch Series 4 с 33% по-голям екран и ЕКГ сензор

Apple стартира своята презентация с анонса на новия смарт часовник Apple Watch Series 4. Кардинални промени в дизайна няма, a основната специфичност е, че дисплеят заема съвсем цялата горна част на часовника. Apple съобщи, че площта на екрана на новото устройство е с 33% по-голяма спрямо предходния модел Series 3.

Благодарение на по-големия екран, новият Apple Watch, работещ под ръководството на watchOS 5 може да демонстрира повече информация в приложенията.



По време на презентацията бяха показани няколко нови циферблата.

Въпреки по-големия екран, новият смарт часовник Watch Series 4 е дори по-компактен от модела от предходното потомство. Съвместимостта с предходните каишки е непокътната.

Следното изображение демонстрира по-нагледно разликата в размерите сред моделите Series 4 и Series 3:

Задната страна на Apple Watch в този момент е направена от черна керамика, а датчикът за сърдечния темп е затрупан със сапфирно стъкло.



Дизайнът може да не е изключително нагизден, само че в хардуера измененията са съществени. Значително е усъвършенстван микрофонът, а представителят е с 50% по-висока мощ. Конструкцията на устройството е усъвършенствана и в този момент по-добре се одобряват безжичните сигнали.



Watch Series 4 се базира на новия двуядрен 64-битов процесор Apple S4, който е двойно по-бърз от предшественика си.



В новия Watch Series 4 е усъвършенстван навигационния бутон Digital Crown, който в този момент обезпечава и противоположна връзка.

Apple особено подчертава върху новите благоприятни условия за мониторинг на здравословните индикатори на потребителя.

Новия смарт часовник може да записва рухването на потребителя. Ако часовникът в действителност записва рухване, предлага да се позвъни в Бърза помощ. Ако в продължение на една минута индивидът по никакъв метод не реагира, часовникът звъни на 911.



Освен това, в новия Apple Watch е вграден нов датчик, благодарение на който устройството може да прави електрокардиограма. Това е първото потребителско устройство за носене с сходен датчик. Достатъчно е да се сложи пръста върху Digital Crown и да се задържи за към половин минута. Интересно е, че новият часовник е сертифициран от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA).

Друга забавна опция е, че този часовник може да разпознава първите признаци на някои сърдечни болести – да вземем за пример, аритмия.

Автономната работа е колкото при предходното потомство – един ден с едно зареждане на батерията. Предлагат се Watch Series 4 с цвят на неръждаема стомана и златиста неръждаема стомана. Ще има и специфична версия с име Apple Watch Nike+.



Цената на новия смарт часовник Watch Series 4 е $399 . Версията с GPS и GPS+LTE коства $499 . Поръчките за закупуване на устройството ще стартират да се одобряват в петък. Доставките и всеобщите продажби започват на 21 септември.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР