Apple ще проведе своята Световна конференция за разработчици 2024“ (WWDC

...
Apple ще проведе своята Световна конференция за разработчици 2024“ (WWDC
Коментари Харесай

WWDC 2024 започва на 10 юни – на конференцията Apple ще представи ИИ за iPhone и още

Apple ще организира своята „ Световна конференция за разработчици 2024 “ (WWDC 2024) през юни и по-точно от 10 до 14 юни.

Началото на конференцията е планувано за 10 юни, а в границите на откриващата презентация компанията ще приказва за бъдещите функционалности на своите операционни системи, в това число iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS и най-новата visionOS.

„ Развълнувани сме да бъдем съорганизатори на тази седмица на изключителни технологии с разработчици от целия свят. WWDC е отдадена на шерването на нови хрумвания и на реформаторски принадлежности и запаси, които ще разрешат на разработчиците да реализират още по-драстичен прогрес. “

коментира Сюзън Прескот, вицепрезидент на Apple по връзките с разработчиците

Ръководителят на световния маркетинг на Apple Грег Джосуак загатна за това какво ще съставлява събитието в известието за конференцията за разработчици, като сподели:

„ Ще бъде безусловно невероятно/absolutely incredible! “.

Главните букви в думите доста припомнят за AI – изкуствен интелект.

Компанията нормално оставя най-значимите си известия за есента, само че тази година доста неща могат да се трансформират. Според слуховете Apple харчи милиони долари всеки ден, с цел да образова личните си ИИ-модели, оповестяват някои осведомителни организации.

Има и известия, че компанията може да трансферира облачно-базираните си ИИ-функции към Гугъл, OpenAI или решенията на Anthropic, оставяйки личния си генеративен изкуствен интелект да работи локално (директно) на устройствата. По данни на Bloomberg, Apple може даже да отвори своята екосистема за разработчици на принадлежности с изкуствен интелект от трети страни за по-тясна интеграция в личните си устройства.

Компанията от години приказва за машинно образование, само че в този момент, когато генеративният изкуствен интелект е толкоз значим, Apple наподобява е подготвена да изтъкне качествата си и в тази област.

Сред обещаните актуализации на операционните системи може да са опцията за пренасяне на иконите на приложенията на всички места на работния плот на iPhone, „ подиуми “ във Freeform, както и нови функционалности за досегаемост за хора с увреждания. На миналогодишната WWDC бяха показани VR-очилата Vision Pro, уиджетите за работния плот на macOS, функционалността StandBy в iOS 17 и други софтуерни функционалности.

На WWDC 2023 Apple също по този начин най-сетне приключи прехода към собсвени процесори, когато показа модифицирания Mac Pro с M2 Ultra чип, който се оказа и в новия Mac Studio. MacBook Air също получи малко обич с представянето на 15-инчов модел в серията.

Откриващото събитие ще бъде излъчено в приложението и уеб страницата за разработчици на Apple, както и в YouTube.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР