Apple съкращава производството на iPhone SE, като основната причина е

...
Apple съкращава производството на iPhone SE, като основната причина е
Коментари Харесай

Apple съкращава производството на iPhone SE

Apple редуцира производството на iPhone SE, като главната причина е по-слабото търсене от предстоящото. Това оповестява CNBC, цитирайки японското издание Nikkei Asia.

Те настояват, че компанията е помолила доставчиците да понижат производството на новия бюджетен 5G телефон, чиято цена е 429 $, с сред 2 и 3 милиона единици, или към 20% от първичните поръчки.

Apple също по този начин понижава и поръчките за слушалките AirPods с към 10 милиона единици за цялата 2022 година.

Съкращаването на производството е знак, че войната в Украйна и инфлацията оказват негативното влияние върху търсенето на електроника.

iPhone SE не е толкоз известен, колкото по-скъпите модели на Apple. Според Counterpoint Research версията на iPhone SE за 2020 година съставлява 12% от всички продажби на американската компания към края на 2021 година.

Няколко огромни софтуерни компании, в това число и Apple, стопираха продажбите в Русия след нахлуването ѝ в Украйна. Съединените щати, Евръпейският съюз, Япония, Южна Корея и Тайван постановиха стопански наказания на Русия поради дейностите ѝ, нарушавайки веригата на доставки и увеличавайки риска от инфлация.

За в този момент от Apple не са коментирали публично информацията за съкратените поръчки от доставчиците.

Междувременно в разбор на JPMorgan се показва, че продажбите на iPhone SE може да пострадат и в Китай, където периодите за доставка са се удължили, а наличностите в магазините са лимитирани поради новите противоепидемични ограничавания.

Новото потомство на iPhone SE беше показано на 18 март тази година. Въпреки че се предлага на пазара като бюджетен артикул, цената от 429 $ е по-висока от тази на неговия предходник от 2020 година, който струваше 399 $.

Пазарният дял на смарт телефоните на Apple в Китай доближи рекордно високо равнище през четвъртото тримесечие на 2021 година, като производителят на iPhone си възвърна първото място в страната за първи път от шест години насам.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР