Apple пусна актуализация на своята операционна система iOS с нови

...
Apple пусна актуализация на своята операционна система iOS с нови
Коментари Харесай

Apple с повече опции за ограничаване на рекламите

Apple пусна актуализация на своята операционна система iOS с нови функционалности за дискретност, предопределени да лимитират цифровите рекламодатели да наблюдават потребителите на iPhone.

За повече от 1 милиард консуматори на марката мобилни телефони смяната ще значи ново изскачащо уведомление в някои приложения, искащо разрешението им за събиране на данни, които съгласно Apple могат да бъдат употребявани за следене на навиците им за сърфиране в приложения и страници на трети страни.

За бизнеса разпоредбите могат да доведат до внезапна смяна на пазара за мобилна реклама, възлизащ все още на 100 милиарда $. Това ще стане факт в случай че множеството консуматори на iPhone откажат да разрешат събирането на данни, макар че тъкмо какво и какъв брой влияние ще има към момента не може да се каже.

Apple изисква от разработчиците на приложения, да демонстрират изскачащ прозорец, в който се споделя, че приложението желае „ позволение да ви наблюдава в приложения и уеб страници, благосъстоятелност на други компании “. Това би трябвало да бъде съпроводено и от пояснение за какво се желае сходно позволение.

Някои специалисти по мобилна реклама считат, че по-малко от всеки трети консуматор евентуално ще дава единодушието си. А и съгласно рекламодателите, и съгласно разработчиците на приложения, това ще направи рекламата по-малко ефикасна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР