Apple прекратява десетилетните си усилия да създаде автономен електрически автомобил,

...
Apple прекратява десетилетните си усилия да създаде автономен електрически автомобил,
Коментари Харесай

Защо Applе прекратява тайния проект Титан за електромобил и пренасочва усилията си към AI

Apple приключва десетилетните си старания да сътвори самостоятелен електромобил, оповестява Bloomberg, като се базира свои източници.

Новината за прекратяването на план „ Титан “, както импровизирано е известна създаването на Apple за самостоятелен електрически автомобил, е била обявена вътрешно в компанията във вторник.

По плана работят към 2000 чиновници, които, съгласно Bloomberg ще бъдат трансферирани към отдела за AI на Apple, където ще съсредоточат работата си върху създаването на планове с генеративен изкуствен интелект. Според Bloomberg ще има и известни съкращения на личния състав, само че към момента не ясно какъв брой.

Неофициално за план „ Титан “ се заприказва още през 2014 година, откакто компанията стартира да наема инженери и други специалисти от автомобилни компании.

Въпреки оскъдната обществена информация, това, което се знае е, че компанията е разработвала стратегия с самостоятелни транспортни средства, оборудвани със датчици и водачи за сигурност.

Първоначално компанията възнамерява да пусне електрическия автомобил още през 2024/2025 година, само че по-късно стартирането беше отсрочено.

Apple даже тества системата си на пътя от 2017 година, употребявайки екстериора на SUV на Lexus, като пусна десетки транспортни средства по пътищата в Съединени американски щати.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР