Apple отчете добри финансови резултати за първото тримесечие на годината

...
Apple отчете добри финансови резултати за първото тримесечие на годината
Коментари Харесай

Apple отчете добри резултати, но очаква трудности

Apple регистрира положителни финансови резултати за първото тримесечие на годината и успокои паниките на вложителите, че макроикономическата неустановеност е понижила търсенето на смарт телефони и компютри. Технологичният колос се похвали с доходи в размер на 97.3 милиарда $ за интервала, или с близо 9% повече на годишна база. Ръководството на компанията обаче предизвести за съществени провокации през актуалното тримесечие и че проблемите с веригите за доставки ще костват скъпо на Apple.

Силните резултати за интервала се дължат най-много на положително показване на продажбите на iPhone, Mac и iPad. Водещият артикул на компанията - iPhone, е донесъл доходи 50.6 милиарда $ през януари - март, или с 5.5% повече на годишна база. Числата надвишават прогнозите, а изпълнителният шеф Тим Кук посочи високия брой консуматори, които преди са имали телефон с Android, само че са минали към iPhone. Продажбите на Mac са съдействали с 10.4 милиарда $ и са нарастнали с над 14%. iPad способства с още 7.6 милиарда, само че регистрира лек спад от 2%. Продажбите на безжични слушалки и смарт часовници възлизат на 8.8 милиарда за интервала.

Приходите от услуги, които включват подразделенията App Store, iCloud и услугите на Apple за музика и развлечения, възлизат на 19.8 милиарда $ и са със 17.3% нагоре на годишна база. Компанията регистрира със 165 млн. повече клиенти на другите си услуги, с което те доближават 825 млн. Най-бързо растящият район за Apple е Северна и Южна Америка, където продажбите са скочили с 20%.
Реклама
Бордът на шефовете е одобрил назад изкупуване на акции на стойност 90 милиарда $, с което Apple ще остане обществената компания, която отделя най-големи средства за пазаруване на лични акции. Компанията с най-висока пазарна капитализация в света е похарчила 88.3 милиарда $ за назад изкупуване през 2021 година съгласно показателите на S&P Dow Jones, представени от CNBC. Apple усили дивидента си с 5% до 23 цента на акция.
Предстоят компликации
Финансовият шеф на компанията Лука Маестри предизвести за няколко провокации през сегашния интервал. Макар през първите три месеца на годината проблемите с веригите за доставки да не са съумели съществено да обиден бизнеса, в този момент се чака те да изядат сред 4 и 8 милиарда $ от продажбите., и са вследствие на затварянията поради коронавирус и дефицита на чипове, сподели Маестри. Търсенето в Китай също е по-малко поради локдауните.

Почти всички китайски заводи за извънредно сглобяване на артикули на Apple са възобновили работа след скорошните спирания поради коронавирус, само че компанията не предвижда по кое време ще завърши дефицитът на чипове, разяснява Кук.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР