Apple не го споменава по никакъв начин, но смартфонът iPhone

...
Apple не го споменава по никакъв начин, но смартфонът iPhone
Коментари Харесай

Apple добави поддръжка на Qi2 зареждането в iPhone 12

Apple не го загатва по никакъв метод, само че смарт телефонът iPhone 12 получи поддръжка на технологията за безжично зареждане Qi2, която преди този момент не притежаваше. Това се дължи на актуализацията на операционната система до iOS 17.4. Тя излезе предишния месец.

Qi2 е усъвършенствана версия на стандарта за безжично зареждане Qi, която предлага по-бързо, по-ефективно и адаптивно безжично зареждане за другите устройства. Той разрешава към съвместимите устройства да се трансферират до 15 вата мощ. Подобно на MagSafe на Apple, технологията употребява магнитни пръстени както в устройството, по този начин и в зарядното устройство. По този метод се подсигурява, че намотките за зареждане са вярно подравнени.

Сега притежателите на iPhone 12 ще могат да употребяват пълноценно сертифицираните Qi2 зарядни устройства и да получават цялостната мощ на зареждане. Преди това iPhone беше стеснен до 7,5 W безжично зареждане. Освен в случай че не се употребяват скъпи зарядни устройства със документ MagSafe.

Поддръжката на Qi2 в iPhone 12 стана известна съвсем инцидентно. Macworld разгласява резултатите от личните си проби дружно с потвърждението на Belkin, че нейните Qi2 зарядни устройства поддържат 15W зареждане на обновените устройства iPhone 12. Впоследствие Anker удостовери аналогичната съгласуемост за своите артикули. Apple обаче не отговори на настояването за коментар по отношение на поддръжката на този стандарт за безжично зареждане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР