Apple не бърза с разработката на iOS 18 и новите

...
Apple не бърза с разработката на iOS 18 и новите
Коментари Харесай

Очаква се iPhone 16 с iOS 18 да получи ексклузивни функции с генеративен изкуствен интелект

Apple не бърза с създаването на iOS 18 и новите данни от Марк Гърман в Bloomberg допускат, че поколението iPhone 16 от идната година ще получи извънредни функционалности с генеративен изкуствен интелект, които ще бъдат основни фактори за продажбата на новите устройства.

Последните данни не разкриват никакви детайлности по отношение на това, какво ще вършат тези AI-функции, само че можем да предположим, че ще бъдат сходни на това, което Гугъл и Samsung вършат с генерирането на текст към изображение, опцията за обобщаване на документи и превод на наличие, наред с други неща. Говори се също, че Apple употребява собствен личен LLM модел, с цел да модернизира Siri.

Серията iPhone 16 не се чака да има огромни хардуерни промени и Apple ще се опита да разпространява новите AI-функции като основно преимущество на своите идни устройства. iPhone 16 също евентуално ще се предлага с чипа Apple A18 във всичките му четири модела. Говори се, че Pro устройствата ще имат нов бутон за снимане, ситуиран от дясната страна до бутона за заключване. Други течове сочат към по-малки динамични острови и камера с 5x оптично нарастване в модела 16 Pro.

Припомняме още, че макар краткотрайното прекъсване на създаването на iOS 18, Apple въпреки всичко ще продължи работата си по фирмената платформа. Вътрешно тя е наричана „ амбициозна и завладяваща “ и ще съставлява най-голямата актуализация в историята на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР