Apple и Google не бързат да изпълняват разпореждането на руския

...
Apple и Google не бързат да изпълняват разпореждането на руския
Коментари Харесай

Apple и Google не искат да махат Telegram от своите магазини

Apple и Гугъл не бързат да извършват разпореждането на съветския регулаторен орган Роскомнадзор и да махат месинджъра Telegram от своите фирмени магазини с приложения.
Продължават да се водят договарянията с софтуерните колоси. Това става посредством представителствата на двете корпорации в Русия. Засега не се разясняват вероятните периоди и дати за премахването на месинджъра от ново потомство на Павел Дуров.

Apple и Гугъл не разясняват обстановката.

Счита се, че повода регулаторът да не загатва, какъв брой време ще лишават договорите, са прекомерно студените връзки на тези компании към Роскомнадзор. Появи се информация, че Apple и Гугъл не желаят да извършват разпорежданията на Роскомнадзор. Компаниите смятат, че с премахването на месинджъра ще бъдат нарушени правата и свободите на съветските жители.

Към сегашен ден, за Telegram да бъде спрян, са блокирани милиони IP адреси и към този момент най-малко 50 VPN услуги. Но Telegram е изработен по този начин, че на всеки няколко минути автоматизирано да трансформира употребяваните от него IP адреси, без да се нарушава връзката. Едно от последните нововъведения на Дуров бе въвеждането на DNS лист. Ако някоя DNS услуга престане да работи, избира се идната. А най-новото е, че стартира потреблението на протокола IPv6.

В последна сметка, в Русия Telegram работи, макар, че в някои райони има спирания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР