Apple е в процес на активна разработка на изцяло ново

...
Apple е в процес на активна разработка на изцяло ново
Коментари Харесай

Apple разработва ново поколение MicroLED екрани

Apple е в развой на дейна разработка на напълно ново потомство екрани, оповестява организация Bloomberg. Компанията работи по така наречен MicroLED технология, която може да бъде правоприемник на известните сега OLED панели.

Следващият Гугъл няма да пристигна от Силициевата котловина

Ерата на Apple завърши, счита Питър Тийл

Според източниците на Bloomberg, Apple сега прави проби с дребен брой сходни екрани в Калифорния. Предимствата на MicroLED панелите са, че те ще разрешат основаването на по-тънки устройства, а самите екрани ще са по-ярки и ще употребяват по-малко сила.

За момента обаче производството на MicroLED панели е много по-трудно и скъпо от това на OLED. Преди към година обстановката е била много тежка и Apple съвсем се е отказала от плана. Сега обаче има задоволително прогрес, който да кара компанията да гледа към бъдещето използване на MicroLED в устройствата си.

Продажбите на смарт телефони падат за пръв път в историята

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

Най-вероятно първата джаджа на компанията, която ще има MicroLED панел, е бъдеща версия на Apple Watch. Това обаче може да се случи най-рано след към две години.

Решението на Apple сама да създава екраните на устройствата си е част от тактиката на компанията последователно да понижава зависимостта си от външни компании. В момента тя разчита на други производители за огромна част от съставените елементи на устройствата си. Ако Apple сполучливо поведе сегмента на MicroLED, това ще се отрази удобно на компанията и ще ѝ разреши да предлага отличаваща се технология по отношение на съперниците си.

Apple: Свободата на словото е значима, само че не е всичко

Преди всичко това обаче да е реалност, Apple първо би трябвало да реши проблемите с всеобщото произвеждане на тези панели. Нужно е основаването на ново съоръжение, а и конкуренцията също работи в сферата. Проектът коства и много средства, като Apple е заделила цялостен цех за тестовото произвеждане, както и 300 инженери.

Какво може да се купи на цената на iPhone в Индия

Седем малко известни обстоятелството за Apple

Технологията е много комплицирана, като се нуждае от милиони самостоятелни пиксели, като всеки от тях има по три съставния елемент - червен, зелен и наследник диод. Всеки от тях би трябвало да бъде изработен и конфигуриран настрана, За момента процесът по произвеждане се оправя с дребни екрани, по към 2 инча и то в лимитирано количество. Затова се чака да минат още няколко години, преди технологията да е изцяло подготвена за бързо всеобщо произвеждане на MicroLED панели за смарт телефони.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР