Apollo Global Management Inc. ще плати около $5 млрд., за

...
Apollo Global Management Inc. ще плати около $5 млрд., за
Коментари Харесай

Verizon продава AOL и Yahoo за $5 милиарда

Apollo Global Management Inc. ще заплати към $5 милиарда, с цел да придобие Yahoo и AOL от Verizon Communications — давайки опция на телекомуникационната компания да излезе от несполучливия си медиен залог, написа The Wall Street Journal.

Apollo ще заплати $4,25 милиарда за 90% от медийните активи. Verizon ще задържи 10% дял и ще получи акции за още $750 млн. в новата компания, която ще носи името Yahoo.

Verizon Media, която не съумя да регистрира задоволителен напредък в конкуренция с Гугъл и Фейсбук, генерира $7 милиарда доходи предходната година.

Стратегията на Apollo ще бъде да усили приходите от всеки един от 900-те милиона дейни консуматори на медиите. Verizon нарежда медийния си бизнес като допълнения към главните телекомуникационни интервенции и е изпуснала редица благоприятни условия да усили приходите, споделят от Apollo.

Приходите на Verizon Media порастват с над 10% през последните две тримесечия с помощта на възобновеното търсене измежду рекламодателите. Продажбите на рекламно място ще нарастват през идващите месеци, предвиждат анализатори.

Verizon е получила и други оферти за елементи от медийния бизнес, който включва страници като TechCrunch и Yahoo Finance, само че никой от тях не е изявил предпочитание да придобие цялата група, съгласно източници на WSJ.

Verizon събра някои от най-познатите марки в интернет пространството през 2015 година с покупката на AOL и последвалото придобиване на Yahoo през 2017 година Мениджърите описваха новосформирания бизнес като различен метод рекламодателите да доближат евентуални клиенти отвън екосистемите на Гугъл, Фейсбук и Amazon, само че прогнозите не се сбъднаха. През 2018 година компанията бе принудена да отпише половината стойност на медийните марки, които закупи.

По-късно Verizon стартира да свива бизнеса като редуцира позиции и продаде Tumblr и HuffPost. Към момента медийното поделение дава работа на към 10 хиляди души, при 14 хиляди през 2017 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР