Апокалипсис! Оставаме без интернет за месеци. Как може да се

...
Апокалипсис! Оставаме без интернет за месеци. Как може да се
Коментари Харесай

Апокалипсис! Оставаме без интернет за месеци


Апокалипсис! Оставаме без интернет за месеци. Как може да се смекчи ударът. Северното зарево е красиво, даже когато се появява на необикновени географски ширини, както преди няколко дни, само че тъкмо повода
за него някой ден може да се окаже
нещото, което ще ни върне 200 години обратно. Описвано като „ интернет апокалипсис “, сходно събитие може да прекъсне достъпа до мрежата и да заличи голямо количество информация по света дотам, че човечеството да се окаже без достъп до интернет за седмици и даже месеци. Това твърди проф. Питър Бекър от Университета „ Джордж Мейсън “.

Той води екип от откриватели в план, който цели да сътвори система за ранно предизвестие
за тъкмо такова евентуално събитие.
Соларните стихии могат да причинят съществени вреди на Земята. Уязвими са освен елементарните електроуреди, само че и системата за енергоснабдяване, спътниците, подземните оптични кабели, навигационните системи и GPS, радио предавателите и информационната техника. И най-лошото е, че съгласно учените, това се е случвало и преди.
Мощно слънчево изригване през 1859 година
става причина телеграфните системи да бъдат унищожени. „ Искри безусловно са хвърчали от телеграфните машини. Някои от операторите са били ударени от ток “, споделя проф. Бекър.

Соларните цикли сега са в пика си, което е причина за зачестяването на слънчевите стихии. Преди близо 14 000 години, слънчево изригване, евентуално стотици пъти по-мощно от това през 1859 година, е блъснало Земята и за това има директни и косвени доказателства, показва още професорът.
Ако има по какъв начин да се сътвори въпросната
система за ранно предизвестие, има и метод да спасим електрониката. „ Ако имаме предизвестие, всяка секунда е от голяма важност, тъй като можем да изключим спътниците, да спрем трансформаторите на Земята. Така че има способи, по които да смекчим казуса “, споделя проф. Питър Бекър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР