апочна 47-ата вечер на протест в София. Остават блокадите с

...
апочна 47-ата вечер на протест в София. Остават блокадите с
Коментари Харесай

47-ми ден на протест, какво се случва

апочна 47-ата вечер на митинг в София. Остават блокадите с палаткови лагери на три кръстовища в столицата - "Орлов мост ", пл. "Независимост " и Ректората на СУ "Св. Климент Охридски ".

Обстановката е спокойна. На площад "Независимост " проявата стартира умерено и без напрежение.

За довечера е проведен и контрапротест против акциите на бул. "Ситняково ". Протестиращите, които събират пред НДК подписи за импийчмънт на президента Радев, обявиха, че ще заведат групов иск към всеки от членовете на тъй наречените "отровно трио ". Двама от тях през днешния ден бяха на разпит в полицията, откакто сутринта отстраниха няколко палатки на участници в антиправителствените митинги, осведоми.

Припомняме, че по-рано през днешния ден недоволни от блокадите жители пробваха да отстранен палатковия лагер пред Софийския университет. Група младежи идват на мястото и разбутват палатките и шатрата. Според протестиращите по палатките са се хвърляли и камъни. В момента палатковият лагер е възобновен.

А в автошествие от Велико Търново до град Килифарево се включиха протестиращи, с гледище за оставка на държавното управление. Автопоходът е охраняван от полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Участниците в него поеха от огромен паркинг в един от кварталите на Велико Търново и минаха през няколко кръстовища, част от републиканската пътна мрежа. "Целта ни е да покажем, че сме недоволни, не да пречим на хората ", сподели един от уредниците на митинга - Симеон Коев.

Той уточни, че се обмисля протестните шествия в последващи дни да се насочат към София, Търговище, Габрово и други направления, с пресечна точка Велико Търново.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР