АПИ предупреждава: Шофьорите да се подготвят за зимни условия. При

...
АПИ предупреждава: Шофьорите да се подготвят за зимни условия. При
Коментари Харесай

АПИ предупреждава: Шофьорите да се подготвят за зимни условия


АПИ предизвестява: Шофьорите да се приготвят за зимни условия. При нужда е допустимо да се затварят обособени пътни сектори за обработка на трасетата с инертни материали, предизвестяват от АПИ.
Агенция „ Пътна инфраструктура “
(АПИ) предупреждава  водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, оповестиха от пресцентъра на организацията. Превозните средства, които не са готови за зимни условия, затрудняват пътуването на всички останали водачи и работата на профилираната техника, показват още пътната организация.
Националният институт по метеорология
и хидрология (НИМХ) издаде от от през вчерашния ден за през днешния ден, 15 декември, предизвестие от втора степен – оранжев код, за 14 области в страната, и от първа степен – жълт код, в останалите 14 области за превалявания. В планинските региони и в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува нова снежна завивка. Ще има условия за виелици и навявания,
осведомят синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
От АПИ осведомят, че регионалните пътни ръководства и пътноподдържащите компании наблюдават прогнозите на синоптиците по региони. Превантивно настилките се обработват с химически субстанции, сол и пясък,
с цел да се понижат предпоставките за
заледявания и хлъзгавост при рухване на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.
При нужда е допустимо да се затварят
обособени пътни сектори за обработка на трасетата с инертни материали, предизвестяват от АПИ. Заради мощен вятър, снегонавяванията или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните
условия и почистването на пътя.
Ако е належащо, допустимо е краткотрайно да се ограничи в избрани сектори и придвижването на тежкотоварните камиони, с цел да може снегорините да почистят трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.
От АПИ припомнят, че е належащо
е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри, да съблюдават нужната отдалеченост, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР