Апелираме обществеността и колегите от политическите формации, които са за

...
Апелираме обществеността и колегите от политическите формации, които са за
Коментари Харесай

Живко Табаков: БУРГ ще вложи цялата си енергия и сили да обедини всички, които не отидоха до урните на 2 април

Апелираме обществеността и сътрудниците от политическите обединения, които са за същинска смяна – да седнем на една маса и да сложим своите цели, сподели основателят на гражданската платформа

Ще вложим цялата си сила и сили, с цел да сплоти всички, които са за същинската смяна, тези 60 % от хората, които не отидоха до урните на 2 април. Гражданска платформа БУРГ ще е в центъра на всичко това. Днес заставаме пред обществеността и сътрудниците от политическите обединения и ги молим да седнем на една маса, с цел да сложим своите общи цели. Това сподели на брифинг Живко Табаков – едно от най-ярките политически лица на Бургас и основател на БУРГ.

Той дружно с сътрудника си Николай Стоилов направиха прочит на изборните резултати за 49-ото Народно заседание и показаха задачите на гражданската платформа за идващите месеци. 

„ Ако би трябвало да сме откровени, огромните спечелили за Бургас са ГЕРБ, а огромните губещи „ Продължаваме промяната ” и всички други партии, които бяха срещу статуквото. Въпреки че хората гласоподаваха за ГЕРБ, хората са изтощени от тяхното ръководство и след 18 години съм сигурен, че са видели техния най-много за това какво може да реализира Бургас – по какъв начин може да бъде обезлюден и да се забави развиването на дребните обитаеми места. Ако изборите бяха през днешния ден, бъдещето на Бургас е сложено на карта, тъй като в ОбС-Бургас ГЕРБ отново щеше да има болшинство. И без значение от коя политическа мощ е идващият кмет, той няма да може да прокара своите политики поради тежестта на Общинския съвет. Ако „ паднат ” огромните бастиони – Варна, Бургас и Стара Загора, съм уверен, че през октомври 2023 година в България ще може да се приказва за непоклатимост и за друго систематизиране на властта в Народно събрание “, сподели Табаков.

БУРГ има няколко цели за идващите месеци. Това са  да убедят всички младежи за по-висока изборна интензивност, да слагат пред обществото проблемите и решенията на страната, да надградят програмата си и да я реализиран с допитване до обществото. Те ще проведат редица диалози за развиването на града и общината и визия. 

„ След старта на публичната ни акция, която ще започва незабавно след Великден, в средата на юни ще обявим и кои са новите лица, последвали нашата организация. После ще стартираме и кръгли маси за обединяването. Трябва да поемем отговорност за приключването на поетите задължения – да покажем освен проблемите, само че и да намерим техните решения – да покажем нашата визия за идващите 4, 8 или даже 12 години “, сподели още Табаков. 

Фокусът за БУРГ са локалните избори, само че от гражданската платформа не си слагат таван за развиването. То ще бъде освен за града и региона, само че и за страната. 

„ Съобразявайки се с визията на хората, можем да прерастнем в политически индивид, към този момент обаче това не е цел “, добави политикът. 

„ По хипотеза съм десен човек, само че не изключваме опцията да си партнираме с изявени празненство, които имат по-леви убеждения – не социалистически, като „ Левицата ”, която поддържах и хора, които имат ясната визия за отбрана на обществото. Предполагам, че ще излезем в необятна коалиция – по тази причина е значимо да призовем и сътрудниците от „ Демократична България ” и „ Промяната ”. Защото в случай че не застанем дружно зад един изявен претендент, който едногласно да подкрепим, няма по какъв начин да си мечтаем, че може да победим статуквото на ГЕРБ. 18 година те ръководят тук, само че все пак, считам, че хората са изтощени. Тук не е въпросът единствено да водим отрицателна акция – би трябвало да посочим инструментите, с които визията за Бургас може да бъде изменена и надградена “, сподели още Табаков.

По отношение на 49-ото Народно заседание, Живко Табаков предвеща нови избори:

„ Ако в този момент има държавно управление, това по-вероятно е да се случи с третия мандат, само че е съвсем невероятно. Лично моята прогноза е, че със 70% сигурност вървим към следващите парламентарни избори. Очакват ни месеци на тествания “.
От своя страна Николай Стоилов акцентира, че БУРГ все още няма да е структурирана като политическа партия, на локалните избори ще вземат участие евентуално с друга групировка.

„ Защо е належащо да има смяна в политическото показване? Това с мандатността на политическите фрагменти не е инцидентно. Включително в Китай има оптимално 10 години мандат за водача си. Една власт, колкото и непокорен да е човек, продължи ли повече от 8-10 години, развращава. Отдавна надминахме това време, в което ГЕРБ ръководи. Не е наша работа да установяваме съответните нарушавания на правната система, само че е реалност, че ги има. Има я и концепцията, че ГЕРБ си имат основен прокурор и се смятат за недосегаеми. Затва е належащо през избран интервал от време да има промяна. Дори да са били съвършени преди 12-15 години, тези хора към този момент не са същите “, сподели Стоилов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР