Апелативният спецсъд вдигна частично запора върху сметките на бившата заместник-кметица

...
Апелативният спецсъд вдигна частично запора върху сметките на бившата заместник-кметица
Коментари Харесай

Съдът разреши на Биляна Петрова разходи до 560 лв. на месец

Апелативният спецсъд подвигна отчасти запора върху сметките на някогашната заместник-кметица на ”Младост ” Биляна Петрова. Тя ще може да харчи по 560 лева на месец, колкото е минималната работна заплата. Досега сметките ѝ бяха запорирани.
Петрова бе наказана дружно с Десислава Иванчева за пожелан рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15 години, а посоченият за медиатор при предаването на парите Петко Дюлгеров – 12 години. В момента делото се гледа на втора инстанция. Председател на правосъдния състав е шефът на съда Георги Ушев, оповестява " Медиапул ".

В сряда арбитър Ушев отхвърли да си направи отказ от делото, след насочен иск от Петрова. Ушев не се произнесе и по настояванията на Иванчева и Дюлгеров да бъдат отстранени запорите върху сметките им. Съдията реши да изчака банкови информации за наличността по сметките им. Дюлгеров твърди, че парите му трябват, с цел да си направи интервенция на очите и че живее от пенсията на старата си майка.

Пред съда бе показана и информация за правосъдния заседател от първата инстанция Мария Праматарова-Щуркова. Според данни на Централната изборна комисия, тя е била член на районна комисия от ГЕРБ. Иванчева и Петрова се базират на тези данни, с цел да настояват, че делото против тях е политическа поръчка. По закон правосъдните заседатели нямат право да вземат участие единствено в управлението на партия, само че могат да са редови членове.

В момента Иванчева и Петрова са под домакински арест. Близо година двете бяха в следствения арест с мярка " Задържане под стража ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР