Апелативният спецсъд прие в сряда спорна почеркова експертиза по делото

...
Апелативният спецсъд прие в сряда спорна почеркова експертиза по делото
Коментари Харесай

Сумите в тефтерчето на Иванчева са вписвани от Петко Дюлгеров, твърдят експерти


Апелативният спецсъд одобри в сряда противоречива почеркова експертиза по делото " Иванчева ", в която се споделя, че в тефтерчето на Десислава Иванчева са вписвани суми, а почеркът е на Петко Дюлгеров. Екпертизата бе оспорена от отбраната по доста аргументи, оповестява " Дневник ". Тефтерчето е част от доказателствата по делото и на първа инстанция бе изследвано. Тогава движимостите лица подчертаха, че някои от записките в него не са написани нито от Иванчева, нито от Петрова. Те не можаха да кажат още кой е писал в него.

Тефтерчето на Иванчева се трансформира в главно доказателство още на първа инстанция. Причината е, че прокуратурата разгласи, че в него са водени мемоари, свързани с подкупа – сметки за квадратурата на плановете на изнудвания предприемач Александър Ваклин и възможните суми, които да му се изискат. Разследващите показаха следната бележка:

" ① В – 12.500х15
I 12 500 х 15 – 187 500
40 000 х 10 – 400 000 …. "

Според назначената експертиза обаче цифрата " 40 000 " не е писано от Иванчева. Според прокуратурата Иванчева е считала застроената повърхност и надлежно – подкупа, който е поискала от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Защитата на Иванчева отхвърля това изказване.

Пред апелативния съд Десислава Иванчева изясни, че тефтерчето въобще е компрометирано като доказателство, защото по време на следствието до него са имали достъп всички следователи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР